Nataša LičenNataša Ličen
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Alen SalihovićAlen Salihović
Papež Frančišek (foto: Simone Risoluti)
Papež Frančišek | (foto: Simone Risoluti)

Papež praznuje 86. rojstni dan

Slovenija | 17.12.2022, 15:11 Alen Salihović

Novomeški škof in predsednik Slovenske škofovske konference Andrej Saje je danes čestital papežu Frančišku ob njegovem 86. rojstnem dnevu.

Novomeški škof in predsednik Slovenske škofovske konference Andrej Saje je danes čestital papežu Frančišku ob njegovem 86. rojstnem dnevu.
Škof Saje se je v pismu svetemu očetu v imenu slovenskih katoličanov zahvalil za njegovo službo ter za zgled služenja obrobnim in zapostavljenim. Izpostavil je lik Kristusa, Dobrega Pastirja, ki vodi svoje ljudstvo k Očetu, ki je vir življenja, ljubezni in usmiljenja.

V čestitki je predsednik Slovenske škofovske konference obnovil povezanost Katoliške cerkve v Sloveniji z naslednikom apostola Petra ter papežu Frančišku zagotovil molitveno podporo slovenskih vernikov.

Papež Frančišek in škof Andrej Saje
Papež Frančišek in škof Andrej Saje © SŠK

Slovenija, Svet, Cerkev na Slovenskem, Škofovska konferenca, Papež Frančišek v Iraku
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...