Slavi KoširSlavi Košir
Matej KržišnikMatej Kržišnik
Alen SalihovićAlen Salihović
Papež Frančišek (foto: Simone Risoluti)
Papež Frančišek | (foto: Simone Risoluti)

Papež praznuje 86. rojstni dan

Slovenija | 17.12.2022, 15:11 Alen Salihović

Novomeški škof in predsednik Slovenske škofovske konference Andrej Saje je danes čestital papežu Frančišku ob njegovem 86. rojstnem dnevu.

Novomeški škof in predsednik Slovenske škofovske konference Andrej Saje je danes čestital papežu Frančišku ob njegovem 86. rojstnem dnevu.
Škof Saje se je v pismu svetemu očetu v imenu slovenskih katoličanov zahvalil za njegovo službo ter za zgled služenja obrobnim in zapostavljenim. Izpostavil je lik Kristusa, Dobrega Pastirja, ki vodi svoje ljudstvo k Očetu, ki je vir življenja, ljubezni in usmiljenja.

V čestitki je predsednik Slovenske škofovske konference obnovil povezanost Katoliške cerkve v Sloveniji z naslednikom apostola Petra ter papežu Frančišku zagotovil molitveno podporo slovenskih vernikov.

Papež Frančišek in škof Andrej Saje
Papež Frančišek in škof Andrej Saje © SŠK

Slovenija, Svet, Cerkev na Slovenskem, Škofovska konferenca, Papež Frančišek v Iraku
Peter Gregorčič (photo: STA) Peter Gregorčič (photo: STA)

"Nevaren precedens v evropskem pravnem prostoru"

Po odločitvi ustavnega sodišča, da prekliče veljavnost sklepa o začasnem zadržanju dela novele zakona o Radioteleviziji Slovenija, in dovoli uveljavitev novele zakona o RTVS v celoti, je ta teden ...

Mirko Ramovš v družbi deklet iz Akademske folklorne skupine France Marolt (photo: AFS France Marolt) Mirko Ramovš v družbi deklet iz Akademske folklorne skupine France Marolt (photo: AFS France Marolt)

V spomin: Plesni svet Mirka Ramovša

Pred dnevi smo izgubili največjega in najpomembnejšega slovenskega etnokoreologa Mirka Ramovša. Svoje življenje je posvetil preučevanju in raziskovanju plesnega izročila. S strokovnimi nasveti, ...