Slavi KoširSlavi Košir
Andrej NovljanAndrej Novljan
Rok MihevcRok Mihevc
Papež Frančišek (foto: Simone Risoluti)
Papež Frančišek | (foto: Simone Risoluti)

Papež praznuje 86. rojstni dan

Slovenija | 17.12.2022, 15:11 Alen Salihović

Novomeški škof in predsednik Slovenske škofovske konference Andrej Saje je danes čestital papežu Frančišku ob njegovem 86. rojstnem dnevu.

Novomeški škof in predsednik Slovenske škofovske konference Andrej Saje je danes čestital papežu Frančišku ob njegovem 86. rojstnem dnevu.
Škof Saje se je v pismu svetemu očetu v imenu slovenskih katoličanov zahvalil za njegovo službo ter za zgled služenja obrobnim in zapostavljenim. Izpostavil je lik Kristusa, Dobrega Pastirja, ki vodi svoje ljudstvo k Očetu, ki je vir življenja, ljubezni in usmiljenja.

V čestitki je predsednik Slovenske škofovske konference obnovil povezanost Katoliške cerkve v Sloveniji z naslednikom apostola Petra ter papežu Frančišku zagotovil molitveno podporo slovenskih vernikov.

Papež Frančišek in škof Andrej Saje
Papež Frančišek in škof Andrej Saje © SŠK

Slovenija, Svet, Cerkev na Slovenskem, Škofovska konferenca, Papež Frančišek v Iraku
Novi predsednik državnega sveta Marko Lotrič (photo: STA / Nebojiša Tejić) Novi predsednik državnega sveta Marko Lotrič (photo: STA / Nebojiša Tejić)

Državni svet izglasoval veto na tri zakone

Državni svet je na 8. izredni seji izglasoval odložilni veto na Zakon o dopolnitvi Zakona o Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije, na Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o zaščiti živali in ...

Duhovniki (photo: Rok Mihevc) Duhovniki (photo: Rok Mihevc)

»Vladajoči našega dela ne razumejo«

Na spremembe zakona o verski svobodi so se odzvale tudi verske skupnosti. Vladajoče spodbujajo, da obudijo pristen dialog z verskimi skupnostmi, izogibajoč se enostranskih in škodljivih odločitev. ...