Štefan IskraŠtefan Iskra
Marko ZupanMarko Zupan
Tone GorjupTone Gorjup
Papež Frančišek (foto: Simone Risoluti)
Papež Frančišek | (foto: Simone Risoluti)

Papež praznuje 86. rojstni dan

Slovenija | 17.12.2022, 15:11 Alen Salihović

Novomeški škof in predsednik Slovenske škofovske konference Andrej Saje je danes čestital papežu Frančišku ob njegovem 86. rojstnem dnevu.

Novomeški škof in predsednik Slovenske škofovske konference Andrej Saje je danes čestital papežu Frančišku ob njegovem 86. rojstnem dnevu.
Škof Saje se je v pismu svetemu očetu v imenu slovenskih katoličanov zahvalil za njegovo službo ter za zgled služenja obrobnim in zapostavljenim. Izpostavil je lik Kristusa, Dobrega Pastirja, ki vodi svoje ljudstvo k Očetu, ki je vir življenja, ljubezni in usmiljenja.

V čestitki je predsednik Slovenske škofovske konference obnovil povezanost Katoliške cerkve v Sloveniji z naslednikom apostola Petra ter papežu Frančišku zagotovil molitveno podporo slovenskih vernikov.

Papež Frančišek in škof Andrej Saje
Papež Frančišek in škof Andrej Saje © SŠK

Slovenija, Svet, Cerkev na Slovenskem, Škofovska konferenca, Papež Frančišek v Iraku
Dr. Gabriel Kavčič (photo: Rok Mihevc) Dr. Gabriel Kavčič (photo: Rok Mihevc)

Hud cinizem

Predvidoma v prihodnjem tednu bo znano, kdaj bomo odločali o treh posvetovalnih referendumih, med katerimi bo tudi posvetovalni referendum o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja. Moralni ...

Peter Jančič (photo: STA) Peter Jančič (photo: STA)

Natikanje nagobčnika drugače mislečim

Spletni portal tednika Družina poroča, da je raziskovalec spolne vzgoje v šoli ter diplomirani mikrobiolog Tim Prezelj tožil novinarja Roka Blažiča zaradi sklopa objavljenih prispevkov o teoriji ...

Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba?

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...