Štefan IskraŠtefan Iskra
Marko ZupanMarko Zupan
Tone GorjupTone Gorjup
Sodelavke in sodelavci Radia Ognjišče (foto: ARO)
Sodelavke in sodelavci Radia Ognjišče | (foto: ARO)

Praznujemo 28 plodovitih let

Radijski utrip | 28.11.2022, 07:12 msgr. Franci Trstenjak Rok Mihevc

28. november je dan Radia Ognjišče. Tega dne v letu 1994 smo začeli z rednim 24-urnim programom. Radijski rojstni dan je vsako leto dan hvaležnosti za minulo leto, za vse dobro in lepo, kar smo ustvarili v programu in tudi za vse dogodke, ki smo jih pripravili ob rednem radijskem delu.

Z zahvalo se seveda povezuje tudi prošnja za prihodnost, predvsem prošnja za Božji blagoslov, da bi nas le ta varoval vsega hudega in nas spodbujal za plemenito poslanstvo. V prošnjo pridružimo tudi naše podporne člane, ker brez njih ne bo sedanjosti in prihodnosti.

Radio Ognjišče je bil ustanovljen z namenom, da prinaša poslušalcem veselo oznanilo in spodbuja domovinski ponos.

Rojstni dan vsako leto praznujemo z Gala koncertom, ki je že za nami in s sveto mašo, ki jo bomo danes ob 11.30 darovali v baziliki Marije Pomagaj na Brezjah, ki je naša radijska zavetnica. Somaševanje bo vodil nadškof Anton Stres. Vabljeni na Brezje ali k spremljanju video prenosa na naši spletni strani in naši Facebook profilu.


 

ZGODOVINA RADIA OGNJIŠČE

1993 ga ustanovi Tiskovno društvo Ognjišče.  

5. junija 1994 - začetek oddajanja iz koprskega studia

28. november 1994 - začetek neprekinjenega oddajanja iz ljubljanskega studia

15. april 1997 - začetek prenašanja programa s pomočjo spleta 

1. maj 2004 - začetek oddajanja prek satelita 

19. september 2016 - začetek oddajanja v omrežju DAB 

"Radio Ognjišče je bil ustanovljen z namenom, da prinaša poslušalcem veselo oznanilo in spodbuja domovinski ponos,« pravi direktor Radia Ognjišče Franci Trstenjak.

Radijski utrip
Dr. Gabriel Kavčič (photo: Rok Mihevc) Dr. Gabriel Kavčič (photo: Rok Mihevc)

Hud cinizem

Predvidoma v prihodnjem tednu bo znano, kdaj bomo odločali o treh posvetovalnih referendumih, med katerimi bo tudi posvetovalni referendum o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja. Moralni ...

Peter Jančič (photo: STA) Peter Jančič (photo: STA)

Natikanje nagobčnika drugače mislečim

Spletni portal tednika Družina poroča, da je raziskovalec spolne vzgoje v šoli ter diplomirani mikrobiolog Tim Prezelj tožil novinarja Roka Blažiča zaradi sklopa objavljenih prispevkov o teoriji ...

Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba?

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...

O avtorju