Jure SešekJure Sešek
Aleš KarbaAleš Karba
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Sodelavke in sodelavci Radia Ognjišče (foto: ARO)
Sodelavke in sodelavci Radia Ognjišče | (foto: ARO)

Praznujemo 28 plodovitih let

Radijski utrip | 28.11.2022, 07:12 msgr. Franci Trstenjak Rok Mihevc

28. november je dan Radia Ognjišče. Tega dne v letu 1994 smo začeli z rednim 24-urnim programom. Radijski rojstni dan je vsako leto dan hvaležnosti za minulo leto, za vse dobro in lepo, kar smo ustvarili v programu in tudi za vse dogodke, ki smo jih pripravili ob rednem radijskem delu.

Z zahvalo se seveda povezuje tudi prošnja za prihodnost, predvsem prošnja za Božji blagoslov, da bi nas le ta varoval vsega hudega in nas spodbujal za plemenito poslanstvo. V prošnjo pridružimo tudi naše podporne člane, ker brez njih ne bo sedanjosti in prihodnosti.

Radio Ognjišče je bil ustanovljen z namenom, da prinaša poslušalcem veselo oznanilo in spodbuja domovinski ponos.

Rojstni dan vsako leto praznujemo z Gala koncertom, ki je že za nami in s sveto mašo, ki jo bomo danes ob 11.30 darovali v baziliki Marije Pomagaj na Brezjah, ki je naša radijska zavetnica. Somaševanje bo vodil nadškof Anton Stres. Vabljeni na Brezje ali k spremljanju video prenosa na naši spletni strani in naši Facebook profilu.


 

ZGODOVINA RADIA OGNJIŠČE

1993 ga ustanovi Tiskovno društvo Ognjišče.  

5. junija 1994 - začetek oddajanja iz koprskega studia

28. november 1994 - začetek neprekinjenega oddajanja iz ljubljanskega studia

15. april 1997 - začetek prenašanja programa s pomočjo spleta 

1. maj 2004 - začetek oddajanja prek satelita 

19. september 2016 - začetek oddajanja v omrežju DAB 

"Radio Ognjišče je bil ustanovljen z namenom, da prinaša poslušalcem veselo oznanilo in spodbuja domovinski ponos,« pravi direktor Radia Ognjišče Franci Trstenjak.

Radijski utrip
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...

O avtorju