Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović
Poštar Pavli (foto: Pošta Slovenije)
Poštar Pavli | (foto: Pošta Slovenije)

Poštar Pavli polni šolske torbe

Slovenija | 11.06.2021, 10:12 Oglasno sporočilo

Pošta Slovenije letos že deveto leto z akcijo »Poštar Pavli polni šolske torbe« pomaga Zvezi prijateljev mladine Slovenije polniti šolske torbe otrok iz socialno ogroženih družin.

V dobrodelni akciji zbira denar za nakup delovnih zvezkov oziroma šolskih potrebščin ter materialne prispevke v obliki zvezkov, barvic, svinčnikov in drugih šolskih potrebščin.

MOŽNOSTI DAROVANJA

Finančno pomoč lahko posamezniki od 3. junija do 9. oktobra prispevajo z nakazili na TRR: SI56 6100 0000 3512 232, sklic SI12 1724511900002, namen: 'Poštar Pavli polni šolske torbe', ali s pošiljanjem SMS-ov na telefonsko številko 1919 s ključno besedo SOLA, s čimer prispevajo 1 EUR, ali s ključno besedo SOLA5, s čimer prispevajo 5 EUR.

Tisti, ki se bodo odločili za materialne prispevke, lahko kupijo šolske potrebščine tudi v poslovalnicah Pošte Slovenije, kjer jih hkrati oddajo. Zbiranje šolskih potrebščin bo zaključeno 6. avgusta 2021. Zbrane šolske potrebščine bodo na Zvezi prijateljev mladine Slovenije razdelili otrokom do začetka novega šolskega leta.

»Veseli nas, da je to že deveto poletje, ko skupaj s Pošto Slovenije izvajamo akcijo Poštar Pavli polni šolske torbe. Vsako leto šolske potrebščine razdelimo preko naših članic/društev, ki se k akciji prijavijo glede na potrebe v njihovem okolju.« Na akcijo Poštar Pavli polni šolske torbe je vedno večji odziv, kar jih zelo veseli, a žal se povečuje tudi število otrok prejemnikov, zato vabijo vse, da na poštnih poslovalnicah kupijo šolske potrebščine in jih oddajo v za to namenjene košare.

"Avgusta bodo potrebščine že v pravih rokah, ko se otroci in mladostniki veselijo novih začetkov," pove Breda Krašna, generalna sekretarka Zveze prijateljev mladine Slovenije (ZPMS). Lansko leto je Pošta Slovenije v akciji Poštar Pavli polni šolske torbe s pomočjo dobrih ljudi zbrala več kot 32.500 kosov šolskih potrebščin in 11.000 EUR finančne pomoči.

Slovenija
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...