Alen SalihovićAlen Salihović
Venezuela (foto: Pixabay)
Venezuela | (foto: Pixabay)

Repatriacija iz Venezuele se nadaljuje

Slovenci po svetu | 09.12.2020, 08:36 Matjaž Merljak

Potem ko je bil prihod novih repatriiranih oseb iz Venezuele med marcem in septembrom ustavljen, je v zadnjem času k nam prišlo trinajst oseb. Skupno število repatriiranih oseb slovenskega rodu iz Venezuele v Slovenijo je 36. Do zdaj so bile izdane pozitivne odločbe za 56 oseb.

Prihod novih repatriiranih oseb slovenskega rodu iz Bolivarske republike Venezuele v Republiko Slovenijo je bil zaradi svetovne zdravstvene epidemije prekinjen marca letos. Venezuela se je odločila za zaprtje letališč, tako nadaljevanje repatriacije ni bilo mogoče, so pojasnili na Uradu Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu (USZS).

USZS je s posamezniki slovenskega rodu, ki so zaprosili za repatriacijo iz Venezuele v Slovenijo ohranjal redne vezi, jih informiral o situaciji ter jim poskušal po najboljših močeh pomagati.

Pozno jeseni so se zopet odprle možnosti za lete iz Venezuele v Slovenijo. Od takrat je v Slovenijo prišlo 13 novih repatriiranih oseb. Skupno število repatriiranih oseb slovenskega rodu iz Venezuele v Slovenijo je ta trenutno 36.Vsi se v Sloveniji dobro počutijo in si poskušajo na novo organizirati življenje.

Vsem, ki so v Slovenijo prispeli v zadnjem obdobju, je bila po prihodu odrejena 10-dnevna karantena. Poleg tega so bili vsi tudi testirani glede okuženosti z novim koronavirusom. Vsi izvidi so bili negativni. Zaradi maksimalne previdnosti so kljub temu vsi v karanteni preživeli celotno 10-dnevno obdobje, za tem pa so si začeli urejati vso potrebno dokumentacijo.

Vse repatriirane osebe so nastanjene v zasebnih kapacitetah. Zahvaljujoč ljudem dobrega srca in humanitarnim organizacijam, imajo vsi primerno streho pod glavo in tudi sicer vso potrebno oskrbo in pomoč.

Do sedaj so bile izdane pozitivne odločbe za 56 oseb.

Slovenci po svetu
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...

O avtorju