Nataša LičenNataša Ličen
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Alen SalihovićAlen Salihović
Za grafologinjo Jožico Leskovar smo prejeli kar 86 pisem (foto: Green Chameleon / Unsplash)
Za grafologinjo Jožico Leskovar smo prejeli kar 86 pisem | (foto: Green Chameleon / Unsplash)

Človek in njegova pisava

Svetovalnica | 21.10.2020, 10:33 Mirjam Judež

Ste poslali na roko napisano sporočilce za grafologinjo Jožico Leskovar in upali, da bo analizirala tudi vašo pisavo? Avgustovska oddaja z grafologinjo je bila zelo lepo sprejeta in posledično ste se poslušalci izjemno odzvali na vabilo k sodelovanju. Prispelo je kar 86 pisem, zato vse pisave niso prišle na vrsto. Morda pa ob naslednji priložnosti … Pogovor je vodila Mateja Subotičanec.

Pisanje z roko je dobro za možgane, spodbuja našo kreativnost! Pisava vsakega človeka je neponovljiva. Nihče na svetu nima take pisave kot jo imam jaz ali kot jo imate vi. Mar ni to osupljivo spoznanje?

Grafologinja Jožica Leskovar, ki je tudi avtorica knjige Skrivnost pisave, je navdušena nad množico pisem, ki so prispela: »Zelo me veseli, da toliko ljudi še piše. Te pisave so krasne, toliko enega življenja je v njih, zdi se mi, kot da sedim med temi ljudmi in mi je lepo. Vsaka pisava je tako zanimiva, da bi se ji posvečal kar dlje časa. Poslušalci pa morajo razumeti, da je to prvi vtis pisave, to so prve dominantne značilnosti, ki izstopajo iz pisave, vse ostalo pa je težko tako na hitro. Za podrobnejšo analizo je potrebno najmanj 8 ur dela.«

Nasmejana grafologinja obdana s pismi poslušalcev
Nasmejana grafologinja obdana s pismi poslušalcev © Rok Mihevc

Če bi želeli, da se grafologinja nekoliko bolj posveti vaši pisavi, se lahko dogovorite tako, da ji pošljete sporočilo na jozica.leskovar@gmail.com.

Še prej pa preverite, če ni nemara tudi vaše pismo prišlo na vrsto v oddaji Svetovalnica

Želim prisluhniti oddaji z grafologinjo

 

Društvo Radi pišemo z roko v teh dneh, ko moramo biti več doma ali vsaj v bližnji okolici, imamo morda več časa za kaj novega ali pozabljenega, spodbuja pisanje z roko. Napišite prijatelju, znancu, ali sorodniku kratko sporočilo. Ni pomembno, da je dolgo, ampak, da je osebno. Gotovo ga boste razveselili. Ali ni to nekaj lepega?

Svetovalnica
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.