Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Za grafologinjo Jožico Leskovar smo prejeli kar 86 pisem (foto: Green Chameleon / Unsplash)
Za grafologinjo Jožico Leskovar smo prejeli kar 86 pisem | (foto: Green Chameleon / Unsplash)

Človek in njegova pisava

Svetovalnica | 21.10.2020, 10:33 Mirjam Judež

Ste poslali na roko napisano sporočilce za grafologinjo Jožico Leskovar in upali, da bo analizirala tudi vašo pisavo? Avgustovska oddaja z grafologinjo je bila zelo lepo sprejeta in posledično ste se poslušalci izjemno odzvali na vabilo k sodelovanju. Prispelo je kar 86 pisem, zato vse pisave niso prišle na vrsto. Morda pa ob naslednji priložnosti … Pogovor je vodila Mateja Subotičanec.

Pisanje z roko je dobro za možgane, spodbuja našo kreativnost! Pisava vsakega človeka je neponovljiva. Nihče na svetu nima take pisave kot jo imam jaz ali kot jo imate vi. Mar ni to osupljivo spoznanje?

Grafologinja Jožica Leskovar, ki je tudi avtorica knjige Skrivnost pisave, je navdušena nad množico pisem, ki so prispela: »Zelo me veseli, da toliko ljudi še piše. Te pisave so krasne, toliko enega življenja je v njih, zdi se mi, kot da sedim med temi ljudmi in mi je lepo. Vsaka pisava je tako zanimiva, da bi se ji posvečal kar dlje časa. Poslušalci pa morajo razumeti, da je to prvi vtis pisave, to so prve dominantne značilnosti, ki izstopajo iz pisave, vse ostalo pa je težko tako na hitro. Za podrobnejšo analizo je potrebno najmanj 8 ur dela.«

Nasmejana grafologinja obdana s pismi poslušalcev
Nasmejana grafologinja obdana s pismi poslušalcev © Rok Mihevc

Če bi želeli, da se grafologinja nekoliko bolj posveti vaši pisavi, se lahko dogovorite tako, da ji pošljete sporočilo na jozica.leskovar@gmail.com.

Še prej pa preverite, če ni nemara tudi vaše pismo prišlo na vrsto v oddaji Svetovalnica

Želim prisluhniti oddaji z grafologinjo

 

Društvo Radi pišemo z roko v teh dneh, ko moramo biti več doma ali vsaj v bližnji okolici, imamo morda več časa za kaj novega ali pozabljenega, spodbuja pisanje z roko. Napišite prijatelju, znancu, ali sorodniku kratko sporočilo. Ni pomembno, da je dolgo, ampak, da je osebno. Gotovo ga boste razveselili. Ali ni to nekaj lepega?

Svetovalnica
Papež Frančišek (photo: Divisione Produzione Fotografica Vatican News) Papež Frančišek (photo: Divisione Produzione Fotografica Vatican News)

Prvi odziv papeža Frančiška na primer Rupnik

Papež Frančišek je v prvem odzivu na primer patra Marka Ivana Rupnika dejal, da ga je zadeva presenetila in prizadela. V intervjuju za ameriško tiskovno agencijo AP je še zagotovil, da ni imel ...

Luščena prosena kaša (photo: Naša super hrana) Luščena prosena kaša (photo: Naša super hrana)

Kako pravilno skuhati proseno kašo?

»Najbolj važno je znati pravilno skuhati samo kašo, recepti za jedi iz nje se potem kar sami zvrstijo,« je v Svetovalnici spomnila naša gostja Mirjam Kopše. In dodala: »Tudi sama dolgo nisem ...