Jure SešekJure Sešek
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Škof Peter Štumpf (foto: Osebni arhiv škofa Petra Štumpfa)
Škof Peter Štumpf | (foto: Osebni arhiv škofa Petra Štumpfa)

Škof Štumpf: V dneh stiske ne potrebujemo kričačev in predrznih biciklistov

Slovenija | 13.05.2020, 20:01 Alen Salihović

Murskosoboški škof Peter Štumpf je ob prazniku Fatimske Matere Božje na svojem Facebook profilu zapisal, da so tudi sedanja epedemija in slovenske zdraharije del fatimske zgodbe.

Škof Štumpf je zapis začel z besedami, da se je 13. maja 1917 v Fatimi začela uresničevati zgodovina napovedanih dogodkov, ki še zmeraj pretresajo človeštvo. Tudi sedanja epidemija in zdraharstvo med nami sta del fatimske zgodbe. "Dokler se ne bomo spreobrnili k Bogu in se pobotali med seboj, si nimamo kaj obetati. Marija nam lahko pomaga samo ob našem sprebrnjenju. Drugače ne," je zapisal škof.

Nadaljeval je, da je očitno, da bi se tudi sedaj, ko se že sproščajo ukrepi, mnogi radi takoj vrnili na stare tirnice. Ne bo šlo. Vrnitev nazaj, kot je bilo, pomeni apokalipso. Tako bolan svet kot je sedaj, ne more iti naprej. To je podobno kot bolnik, ki se zdravi za rakom na pljučih, pri tem pa dnevno pokadi tri škatle cigaret. Ali takoj neha ali pa sledi skorajšnja smrt, je zapisal murskosoboški ordinarij, ki je dodal, da to velja podobno za človeštvo. "Ali izbere novo pot do Boga in ozdravi ali pa je konec."

V teh dneh stiske ne potrebujemo kričačev po ulicah in medijih, mazačev po stenah, predrznih biciklistov in še kakšnih prekocuhov. Zelo, zelo pa potrebujemo posrednikov pri Bogu, ki si upajo prositi, naj se nas usmili in ne dopusti, da bi nas naša neumnost in predrzna domišljavost zbrisali iz zgodovine narodov.

"Nebeška Mati Marija nas ni prišla v Fatimo strašit, temveč opozorit, je zapisal škof. Njene napovedi so se uresničile. To potrjuje, da se Bogu ni mogoče ogniti ali pred Njim zbežati. Vsak je viden Njegovim očem. Vsak je odgovoren za vse, kar počne. Vsak bo ob svojem času polagal račune za svojo srečno ali nesrečno večnost. Bog je Ljubezen. Ni pa Ljubezen, ki bi se pustila zlorabljati od nas. Če smo se navadili zlorabljati Boga zase in za svoje interese, pri tem pa se izgovarjamo na Njegovo Ljubezen, potem se takoj lotimo temeljitih sprememb pri sebi. Smo namreč v stanju bogokletja," je zapisal škof Štumpf.

Dodal je še, da je Marija v Fatimi opozorila, naj se iz Boga ne delamo norca s svojimi vsakovrstnimi domislicami, predvsem pa svojimi zlohotnimi nameni in dejanji proti Njemu in vsem, ki verujejo. Nebeška Mati Marija se tudi v Fatimi postavlja na stran malih, nepomembnih, utišanih in prezrtih. Samo ti so lahko zagovorniki človeštva pred Bogom. Njihov glas je Marija, ki posreduje za nas. Škof Peter Štumpf je zapis sklenil z besedami: "V teh dneh stiske ne potrebujemo kričačev po ulicah in medijih, mazačev po stenah, predrznih biciklistov in še kakšnih prekocuhov. Zelo, zelo pa potrebujemo posrednikov pri Bogu, ki si upajo prositi, naj se nas usmili in ne dopusti, da bi nas naša neumnost in predrzna domišljavost zbrisali iz zgodovine narodov."

Slovenija, Cerkev na Slovenskem, Škofovska konferenca
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...