Maja MorelaMaja Morela
Jakob ČukJakob Čuk
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Vabimo k darovanju! (foto: Rok Mihevc)
Vabimo k darovanju! | (foto: Rok Mihevc)

PSI 2020: Bog povrni vašo dobroto!

Radijski utrip | 22.02.2020, 14:27 Jure Sešek

V uredništvu Radia Ognjišče smo se ob smrti ustanovitelja in direktorja msgr. Franca Boleta odločili, da odpovemo današnji pustni ples v okviru letošnje dobrodelne Pustne Sobotne Iskrice, ki naj bi se odvil v Šentvidu. Ker pa dobro poznamo direktorjevo delo in življenje, vemo, da bi se tudi sam z vsem srcem trudil za uspeh dobrodelne akcije za izgradnjo učilnic in ambulante v Burundiju.

Zato sporočamo, da bomo, kljub odpovedi plesa, na današnjo pustno soboto, med deveto in petnajsto uro, zbirali sredstva, ki bodo namenjena misijonu v Bujumburi in otrokom s posebnimi potrebami, za katere skrbi misijonarka s. Vesna Hiti.

V odzivu na sporocilo o smrti msgr. Boleta in odpovedi pustnega plesa z Modrijani, je s. Vesna zapisala: "Ob bolečini, ki jo prinaša zemeljsko slovo od očeta Ognjišča, iskreno sožalje.
Hvala vam za ves trud v pripravi na pustno sobotno praznovanje. Po človeško gledano se zdi, da je izguba. V božjih očeh pa je velika vrednota, saj le seme, ki umre, obrodi bogat sad.
Globoko sem prepričana, da bo gospod Bole od tam gori poskrbel za najlepše otroke, saj je imel srčno rad vse invalide in tiste "malo drugačne" otroke."

Otroci Burundi
Otroci Burundiju © Izidor Šček

Misijonarka s. Vesna je še dodala: "Slovenski darovalci gotovo spoštujejo vašo plemenito odločitev, zato Akamuri ne bo prikrajšan!"

S klikom na zgornji gumb lahko darujete prek spletnega obrazca.
Za vse, ki bi dar radi raje nakazali prek spletne banke, pa so podatki, ki jih za nakazilo potrebujete, naslednji:

    * prejemnik: Misijonsko središče Slovenije, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana
    * IBAN SI56 0201 4005 1368 933
    * koda namena: CHAR
    * namen plačila: PSI Burundi 2020
    * referenca: SI00 249201

Vse informacije o poteku akcije boste lahko spremljali na radijskih spletnih straneh, o rezultatih pa bomo vse, ki ste to svojo željo odklikali na spletnem obrazcu, obvestili tudi po elektronski pošti.

Danes pa gre zares. Tudi msgr. Francu Boletu v spomin.

Radijski utrip
Jožica Ličen (photo: ARO) Jožica Ličen (photo: ARO)

Po večno plačilo k Bogu odšla Jožica Ličen

Na tiho nedeljo je odšla po zasluženo plačilo k Bogu dolgoletna sodelavka in ravnateljica Škofijske Karitas Koper, Jožica Ličen. Poznali smo jo kot neutrudno prostovoljko, ki je desetletja z vsemi ...

Dr. Federico Potočnik (photo: Rok Mihevc) Dr. Federico Potočnik (photo: Rok Mihevc)

Federico Potočnik: Stavka je nujna

Stavka na pobudo Sindikata zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije Fides se vleče že dva meseca, a rešitve še ni na vidiku. Eden od tistih, ki stavkajo, je tudi infektolog dr. Federico V. Potočnik, ...

Nekdanji vojaški vikar Jože Plut (photo: ) Nekdanji vojaški vikar Jože Plut (photo: )

Bela zastava ni ponižujoča predaja

Po dveh letih vojne v Ukrajini, ki je terjala na obeh straneh preveč smrti, je poziv papeža Frančiška k pogajanjem več kot na mestu. A nekateri odzivi so bili ob besedi »bela zastava« burni, ...

Nekdanji dijaki Škofijske gimnazije  (photo: Rok Mihevc) Nekdanji dijaki Škofijske gimnazije  (photo: Rok Mihevc)

Iz istega gnezda odleteli na različna področja

Pred začetkom tedna katoliškega šolstva smo se v Kolokviju pogovarjali z nekdanjimi dijaki Škofijske gimnazije Antona Martina Slomška v Mariboru. Ana Ferš, Larisa Krajnc, Izidor Jelenc in Metod ...

Br. Štefan Kožuh v samostanu Celice pri Cortini (photo: Rok Mihevc) Br. Štefan Kožuh v samostanu Celice pri Cortini (photo: Rok Mihevc)

Molitev je utrip, ki daje moji duši življenje #video

Osrednje misijonske govore v sklopu 19. Radijskega misijona pripravlja kapucin br. Štefan Kožuh. Nastajajo v krajih svetega Frančiška Asiškega. Prvi nagovor je nastal v Celicah pri Cortoni, ...