Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Andrej ŠinkoAndrej Šinko

Priznam, tresle so se mi noge ...

Dogodki | 09.11.2019, 07:00 Marta Jerebič

O tem, kdo bo papežu povedal nekaj o našem radiu in zakaj smo prišli, skoraj bilo dvoma. Delo papežev in Vatikana spremljam že od študijskih let, nekaj časa sem delala tudi na Radiu Vatikan in zato je bilo jasno, da me bodo sodelavci potunkali v to.

"Ker smo vedeli, da imamo na voljo morda le minutko, smo morali svojo predstavitev papežu skrčiti res na minimum. Tako smo povedali le, da smo s katoliškega radia iz Slovenije, Radia Ognjišče, in prevod besede ognjišče v italijanščini. Da praznujemo 25. obletnico. In ker prihajamo iz Slovenije, seveda ne more manjkati potica. Potem se je papež pošalil, češ da je mislil, da se imenujemo Radio potica.

Še en večer prej smo se šalili, ko sem vadila govor, ampak verjetno lahko samo Svetemu Duhu pripišem, da se ob tej potici nisem preveč zmedla in smo prosili še za blagoslov za radio, za naše družine in naše poslušalce. Priznam, da so se mi malce tresle noge, ko se je papež bližal k nam – če mi bo uspelo povedati vse zastavljeno.

Vedno znova me preseneča, kako papež kljub utrujenosti uspe ohranjati humor. Sem se pa šele pozneje zavedla, da je imel papež ves čas blagoslova svojo levo roko na moji desni. Zagotovo bo ta fotografija romala v okvir tudi kot opomin, da moram ta blagoslov prenašati naprej. Je pa zame, ki spremljam papeža vsakodnevno v info, to tudi en povsem nov zagon za naprej."

Marta bo več vtisov zbrala tudi za Naš pogled, ki bo objavljen v torek.

Sodelavci
Sodelavci © Rok Mihevc

Dogodki
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...