Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Petra StoparPetra Stopar
Ritem srca (foto: Rok Mihevc)
Ritem srca

Dobrodošli na Ritem srca!

| 04.10.2019, 08:44 Rok Mihevc

Festival sodobne krščanske glasbe Ritem srca bo danes  v športni dvorani OŠ Alojzija Šuštarja (Zavod sv. Stanislava) v Šentvidu v Ljubljani. Večer bomo ob 18.00 začeli z glasbenim ogrevanjem skupine Dominik v avli osnovne šole. Ob 19.30 se bo v športni dvorani začel festivalski večer Ritem srca.

Kar Radio Ognjišče letos praznuje 25. obletnico, bomo na letošnjem festivalu slišali kar 10 novih skladb. Predstavili jih bodo: Alfa in Omega, Svetnik, Tiana, Marko Nzobandora, Ana Zajc Smolčnik, Matej Šoklič, Brigita Pintar, SPES, Jera Hrovat in Projekt Canta!.

Toplo povabljeni, da si že zdaj rezervirate čas in se udeležite lepega glasbenega večera, ki bo prinesel 10 novih pesmi in seveda tudi nekaj že ustaljenih sodobnih krščanskih "uspešnic". Vsa glasba bo izvedena v živo ob spremljavi festivalskega benda, za še lepše vzdušje pa bodo s svojim petjem poskrbeli tudi člani zbora Gimnazije Želimlje.

Ritem srca
Ritem srca © Rok Mihevc
To bo že 17. festival po vrsti. Z leti ugotavljamo, da je to festival za mlade in tiste, ki so mladi po srcu. Na festivalu je iz leta v leto opaziti vse več mladih družin, staršev, ki pridejo z osnovnošolskimi otroki, seveda pa je največ dijakov in študentov. Na Ritmu srca se počutimo mladi tudi tisti, stari 40+.

Cena vstopnice bo 6 €, na voljo bodo na dan festivala od 18. ure naprej pred vhodom v športno dvorano.

Projekt podpirajo: Slovenska škofovska konferenca, Zavod sv. Stanislava, ki nam je v veliko pomoč pri organizaciji in pa glavni pokrovitelj festivala: DARS.

Sponzorji Ritma srca 2019
Sponzorji Ritma srca 2019 © Rok Mihevc

Ritem srca 2019
Ritem srca 2019 © Andrej Jerman

Križev pot na Ljubljanski grad (photo: Zan Senicar) Križev pot na Ljubljanski grad (photo: Zan Senicar)

Mladi na ljubljanske ulice ponesli molitev

Molitveno vzdušje je vladalo sinoči na ljubljanskih ulicah, ko je več kot sto mladih molilo križev pot. Jakob Rus iz Katoliške mladine je pojasnil, da so molitev začeli na Kongresnem trgu, ...

Peter Prevc (photo: STA) Peter Prevc (photo: STA)

Peter Prevc: Vzgonski veter Svetega Duha vedno deluje

Današnji dan v Planici se bo zapisal v zgodovino. Najuspešnejši slovenski skakalec vseh časov Peter Prevc je pred več kot 20 tisoč gledalci pomahal v slovo več kot 15 letni profesionalni karieri.

Šunka zorjena po tradicionalnem postopku (photo: KZ Laško) Šunka zorjena po tradicionalnem postopku (photo: KZ Laško)

Kako skuhati sočno velikonočno šunko?

Eno od vprašanj, ki se gospodinjam postavlja v teh dneh je, kako skuhati velikonočno šunko, da bo res sočna in okusna. Peter Oprčkal iz Kmetijske zadruge Laško pravi, da je to najbolj odvisno od ...

Pirhi obarvani z naravnimi barvami (photo: Miša Pušenjak) Pirhi obarvani z naravnimi barvami (photo: Miša Pušenjak)

Miša Pušenjak: Naravne barve za pirhe

Skoraj vsaka gospodinja dobro obvlada pripravo pirhov v rjavo rdečih odtenkih, ki najpogosteje temelji na kuhanju jajc v čebulnih olupkih. Bolj kot je čebula temne barve, bolj izrazit je tudi ...