Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Andrej ŠinkoAndrej Šinko

AVDIO: Letovanja mladih v Domu Karitas Soča

Cerkev na Slovenskem | 05.09.2019, 14:33 Petra Stopar

Počitnic je konec, okrog 300 otrok in mladih pa ima prijetne spomine na letovanja, tako na Obali kot v planinah. V oddaji smo predstavili letovanja v Domu Karitas v Soči, kjer se otrokom neutrudno in s široko odprtimi srci razdajajo prostovoljci in sodelavci Škofijske Karitas Koper.

V oddaji Karitas sta tokrat gostovali sodelavki ŠK Koper Tatjana Rupnik in Jasmina Krašna. Povedali sta, kako velik pomen ima prostor za izvajanje programov Karitas v Soči in kaj udeleženci programov, kot je Popoldan na cesti, delajo tam. Letos je v domu počitnikovalo 61 otrok in 17 mladih prostovoljcev.

Geslo letovanja je bilo po navedbah Rupnikove »Odrinimo na globoko«. Udeležencem so pokazali, »da je tudi drugačnost nekaj lepega,« saj so povabili goste z različnimi življenjskimi preizkušnjami. Rupnikova pravi, da so jih otroci sprejeli zelo toplo in z občudovanjem. Tako je bilo tudi na primer ob obisku gluhoneme gostje, ki jim je pokazala svoj jezik sporazumevanja. Vabljeni k poslušanju oddaje!

Dom Karitas v Soči
Dom Karitas v Soči © ŠK Koper

Cerkev na Slovenskem, Sociala, Oddaje
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...