Alen SalihovićAlen Salihović

Papež slovenskim bogoslovcem: Molitev, delo, pokora … in potica

Radijski utrip | 12.09.2019, 09:22 Petra Stopar

V Rimu se izteka dvotedenski vzgojno-izobraževalni program za bogoslovce 2. in 5. letnika ljubljanskega semenišča. Skupina bogoslovcev se je z vodstvom semenišča v sredo udeležila papeževe splošne avdience, kjer se je s Frančiškom tudi osebno srečala.

Po besedah študijskega prefekta Matjaža Celarca je sveti oče ob srečanju z bogoslovci vprašal, koliko jih je vseh skupaj v Ljubljani. Ko je zaslišal, da jih je v semenišču 22, se je začudil nad majhnim številom in vprašal, kaj glede tega v Sloveniji storimo. Bogoslovci so mu odgovorili, da prosijo Svetega Duha, da bi se tudi drugi fantje opogumili ter stopili na pot duhovništva.

Papež jim je iskrivo pogledal v oči in jim rekel: »Potrebni so molitev, delo in pokora,« z nasmehom pa pristavil »ter potica«. Po skupnem fotografiranju jim je podelil apostolski blagoslov.

Bogoslovci 2. in 5. letnika so prišli skupaj z vodstvom bogoslovja v nedeljo, 1. septembra, v večno mesto, kjer imajo do petka, 13. septembra, omenjeni program. V ponedeljek, 9. septembra, so se oglasili tudi na Radiu Vatikan. Ravnatelj bogoslovnega semenišča Peter Kokotec in bogoslovca Janez Meglen ter Luka Jesenko so v oddaji spregovorili o vtisih z vzgojnega programa.

Bogoslovci ljubljanskega semenišča z vodstvom v Rimu
Bogoslovci ljubljanskega semenišča z vodstvom v Rimu © Vatican News

Radijski utrip, Cerkev na Slovenskem, Papež in Sveti sedež
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...