Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović

Ministra Medveda AKOS ni zadovoljil z odgovori

| 07.08.2019, 13:33

Poslanec NSi Jožef Horvat je na pobudo Radia Ognjišče ministru za javno upravo Rudiju Medvedu zastavil pisno poslansko vprašanje v zvezi z nerazumnim in nezakonitim delovanjem Agencije za komunikacijska omrežja in storitve. Ta je samo letos že dvakrat razveljavila razpis za dodelitev radijskih frekvenc in tako onemogočila podelitev frekvence ob meji z Italijo slovenski radijski postaji. Agencija je ministru podala odgovor, ta pa jim je odgovoril: S pojasnili nismo zadovoljni.

Minister Rudi Medved je uvodoma spomnil, da je kakovosten sprejem radiodifuznih vsebin z uporabo radijskega spektra eden izmed temeljev demokratičnosti medijskega prostora. Zato so zelo občutljivi na zakonitost upravljanja z radijskimi in televizijskimi frekvencami. Zagotavljajo, da si prizadevajo za rešitev nastalih težav, predvsem zaradi italijanskih tožb slovenskim radijskim postajam, tudi naši. A kot minister sklepa svoj odgovor, ki ga lahko v celoti preberete na naši spletni strani, s pojasnili AKOSa nikakor niso zadovoljni.

V marsikakšnem delu kažejo na vprašljivo izvajanje pristojnosti pri upravljanju radijskega spektra. Marca letos je bila že odrejena izvedba nadzora nad zakonitostjo dela AKOS-a na delovnem področju elektronskih komunikacij, ki je bil osredotočen na podeljevanje testnih frekvenc, podaljševanje odločb radijskim postajam in upoštevanje strateških usmeritev, je zapisal minister Medved. Dodaja, da bodo zagotovo odredili dodatni nadzor nad izvajanjem javnih razpisov za podelitev radiodifuznih radijskih frekvenc, za v prihodnje pa bodo AKOSu poslali tudi nove strateške usmeritve za podeljevanje radijskih frekvenc za radiodifuzijo. Kaj se bo v resnici zgodilo bomo videli v prihodnjih mesecih, saj je AKOS v odgovoru navedel, da bo nove frekvence po desetih letih le razpisal do konca leta. A glede na pretekle izkušnje vemo, da le obljube ne pomenijo nič.

Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...