Nataša LičenNataša Ličen
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Petra StoparPetra Stopar
Radio Ognjišče (foto: ARO)
Radio Ognjišče

AVDIO: Poleg skokov z mostu letos tudi plezanje na zvonik

Cerkev na Slovenskem | 27.07.2019, 08:30 Petra Stopar

Občina Kanal ob Soči je v sodelovanju z lokalnim turistično-informacijskim centrom in domačimi društvi pripravila sklop prireditev Poletje v Kanalu. Vsako leto največ obiskovalcev privabijo že tradicionalni skoki z mostu nad Sočo, ki bodo 11. avgusta. Že prihodnjo soboto, 3. avgusta, pa bo prvič tudi mednarodno tekmovanje v plezanju na znameniti zvonik župnijske cerkve.

Občina je za letošnji sklop prireditev Poletje v Kanalu namenila 20.000 evrov. Za nadaljnjo krepitev turizma želi obstoječi turistično-informacijski center preoblikovati v zavod za turizem in pripraviti tudi strategijo razvoja tega področja.

Kako gleda na dogajanje v kraju, še posebej na letošnjo novost, podvig na 35 metrov visok zvonik cerkve Marijinega vnebovzetja, smo vprašali župnika v Kanalu ob Soči Aleša Rupnika. Med drugim je povedal, da je sodelovanje župnije s turističnim društvom in drugimi predstavniki na ravni občine zelo dobro.

Ob tem je napovedal tudi pestro oratorijsko dogajanje za otroke in mladino v drugi polovici avgusta. Več pa v prispevku iz rubrike Iz naših krajev, ki jo lahko slišite na valovih našega radia ob sobotah ob 8.00 in 18.30.

Cerkev na Slovenskem, Oddaje
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.