Štefan IskraŠtefan Iskra
Marko ZupanMarko Zupan
Andrej ŠinkoAndrej Šinko

AVDIO: Družine s pomočjo Karitas letujejo v Sončni hiši

Cerkev na Slovenskem | 22.07.2019, 07:35 Petra Stopar

Od začetka julija do konca avgusta v Sončni hiši v Portorožu Slovenska Karitas omogoča letovanja za družine. Tedne vodijo strokovni delavci Škofijskih Karitas, ki pogosto z družinami delajo prek celega leta, jim pomagajo z materialno pomočjo in v drugih stiskah.

Velikokrat se je že zgodilo, da je šla v sklopu letovanja Karitas cela družina prvič skupaj na dopust. Letovanja niso navadne počitnice, ampak več kot to, o čemer smo se prepričali na lastne oči.

Bili smo v Sončni hiši, kjer so pretekli teden bivale družine pod okriljem Nadškofijske Karitas Maribor (NKMB). Tokrat so bile na letovanju tudi tri družine iz srbskega kraja Aleksinac, s katerim je NKMB humanitarno zelo povezana.

Za topel sprejem in pomoč pri snemanju reportaže se zahvaljujemo vsem sogovornikom ter vodji tedna letovanja pri NKMB Dragici Veček in sodelavcu Young Karitas Luki Ovnu.

Cerkev na Slovenskem, Oddaje
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...