Alen SalihovićAlen Salihović
Verniki v Iraku (foto: Vatican News)
Verniki v Iraku

Po Sloveniji danes papeževa nabirka

Cerkev na Slovenskem | 29.06.2019, 05:36 Petra Stopar

Po slovenskih cerkvah na današnji praznik apostolov Petra in Pavla poteka nabirka Petrov novčič. Darovi, zbrani v njej, bodo poslani v Vatikan, papež bo z njimi podprl karitativne dejavnosti v najrevnejših predelih Cerkve po svetu.

Slovenski škofje se zahvaljujejo vsem, ki so ali bodo namenili svoj dar papežu Frančišku, nasledniku apostola Petra. Leta 2017 smo slovenski verniki v ta namen darovali več kot 74.000 evrov, poroča Tiskovni urad Slovenske škofovske konference.

Na voljo je tudi posebna spletna stran www.obolodisanpietro.va, kjer je predstavljena finančna pomoč, ki jo verniki ponudijo svetemu očetu, ta pa jo potem nameni za potrebe vesoljne Cerkve in različne karitativne dejavnosti.

Petrov novčič je odslej mogoče spremljati tudi na priljubljenem spletnem omrežju Facebook. Stran je za zdaj v italijanščini. V Vatikanskem državnem tajništvu menijo, da je namen Facebook profila ustvariti virtualni prostor, ki bo odprt za vse, da bi lahko spoznali dejavnosti, ki se izvajajo s pomočjo te že več stoletij stare nabirke.

Petrov novčič, ki je že prisoten na Twitterju in Instagramu, želi z navzočnostjo na še enem družbenem omrežju pospeševati dialog z vsemi osebami, ki želijo pomagati ljudem v stiski in konkretno podpirati karitativna dela.

Cerkev na Slovenskem
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...