Slavi Košir
Boštjan Smole
Tone Gorjup
Letalo Adrie Airways kmalu zgodovina? (foto: www.adria.si)
Letalo Adrie Airways kmalu zgodovina?

Avdio: Adria in njene težave

21.06.2019, 15:34 Tanja Dominko

Adria Airways je že vrsto let v težavah, država ji je že pomagala, nato pa za simbolično ceno pred tremi leti prodala skladu 4k invest. Že takrat so mnogi opozarjali, da to ni bila smotrna odločitev, zdaj so ta opozorila še glasnejša. Kakšne so možnosti, odkar družba ni več v državni lasti, je vprašanje, ki se nam zastavlja. Vodja sektorja za letalstvo Alojz Krapež je v pogovoru za Radio Ognjišče dejal, da prav veliko možnosti nimamo.

Da smo prodali letalsko družbo nemškemu skladu, je bila napaka, je prepričan Krapež. Adria Airways je do konca junija odpovedala več letov. To negativno vpliva tudi na ugled naše države, hkrati Krapeža skrbi varnostna plat. Sogovornika sem tudi vprašala, ali je imeti letalskega prevoznika nacionalni interes ali niti ne.

Včeraj pa je odjeknila tudi novica, da bodo menjali vzdrževalca letal. Te vloge od 31. avgusta naprej ne bo več opravljala družba Adria Tehnika. Nekdanji direktor agencije za civilno letalstvo Žiga Bruno Kotnik je za Televizijo Slovenija o novem ponudniku dejal, da je po njegovih informacijah kredibilen, to dela profesionalno, zato težav ne vidi. Sicer naj bi se vodstvo Adrie Airways, ki je že tri leta v lasti sklada 4K Invest, včeraj sestalo z zaposlenimi in jim obljubili ureditev razmer in redna izplačila plač. Obljubili so jim tudi ureditev razmer z uniformami, s pomočjo agencije za stike z javnostjo pa da naj bi pričeli popravljati slabo javno podobo. Tukaj bodo imeli veliko dela.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Slovenija , Politika

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Nadškof Stanislav Zore med sveto mašo za preganjane kristjane (photo: Katoliška Cerkev) Nadškof Stanislav Zore med sveto mašo za preganjane kristjane (photo: Katoliška Cerkev)

"Od kričanja do zažiganja je majhen korak"

Škof Anton Vovk ni zapadel v povprečnost in ni podlegel strahu, je pri sinočnji sveti maši ob 70. Obletnici njegovega zažiga poudaril nadškof Stanislav Zore. Vprašal se je, kako je človek zmožen ...

Janez Janša (photo: Rok Mihevc) Janez Janša (photo: Rok Mihevc)

Znano je ime novega mandatarja: Samo DaniJanša

Volitve so pred vrati in o tej temi bomo v oddaji »Spoznanje več, predsodek manj«, gotovo do njih še velikokrat spregovorili. Tokrat smo trenutno aktualno politično stanje pokomentirali s p. ...