Slavi Košir
Boštjan Smole
Silvestra Sadar
Letalo Adrie Airways kmalu zgodovina? (foto: www.adria.si)
Letalo Adrie Airways kmalu zgodovina?

Avdio: Adria in njene težave

21.06.2019, 15:34 Tanja Dominko

Adria Airways je že vrsto let v težavah, država ji je že pomagala, nato pa za simbolično ceno pred tremi leti prodala skladu 4k invest. Že takrat so mnogi opozarjali, da to ni bila smotrna odločitev, zdaj so ta opozorila še glasnejša. Kakšne so možnosti, odkar družba ni več v državni lasti, je vprašanje, ki se nam zastavlja. Vodja sektorja za letalstvo Alojz Krapež je v pogovoru za Radio Ognjišče dejal, da prav veliko možnosti nimamo.

Da smo prodali letalsko družbo nemškemu skladu, je bila napaka, je prepričan Krapež. Adria Airways je do konca junija odpovedala več letov. To negativno vpliva tudi na ugled naše države, hkrati Krapeža skrbi varnostna plat. Sogovornika sem tudi vprašala, ali je imeti letalskega prevoznika nacionalni interes ali niti ne.

Včeraj pa je odjeknila tudi novica, da bodo menjali vzdrževalca letal. Te vloge od 31. avgusta naprej ne bo več opravljala družba Adria Tehnika. Nekdanji direktor agencije za civilno letalstvo Žiga Bruno Kotnik je za Televizijo Slovenija o novem ponudniku dejal, da je po njegovih informacijah kredibilen, to dela profesionalno, zato težav ne vidi. Sicer naj bi se vodstvo Adrie Airways, ki je že tri leta v lasti sklada 4K Invest, včeraj sestalo z zaposlenimi in jim obljubili ureditev razmer in redna izplačila plač. Obljubili so jim tudi ureditev razmer z uniformami, s pomočjo agencije za stike z javnostjo pa da naj bi pričeli popravljati slabo javno podobo. Tukaj bodo imeli veliko dela.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Slovenija, Politika

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Novi celjski škof bo dr. Makismiljan Matjaž (photo: p. Ivan Rampre) Novi celjski škof bo dr. Makismiljan Matjaž (photo: p. Ivan Rampre)

Novi celjski škof bo dr. Maksimilijan Matjaž

Papež Frančišek je za celjskega škofa imenoval dr. Maksimilijana Matjaža, duhovnika mariborske nadškofije metropolije, ki je bil do sedaj profesor Svetega pisma na Teološki fakulteti v ...

p. Branko Cestnik (photo: Izidor Šček) p. Branko Cestnik (photo: Izidor Šček)

Kakšni so obeti za praznovanje velike noči?

Kot kaže nam gre v epidemiji počasi, počasi na bolje. Kako bo to vplivalo na večje odprtje cerkva in tudi praznovanje velike noči, smo v oddaji »Spoznanje več, predsodek manj«, govorili s p. ...

Duhovnik Martin Golob v studiu Radia Ognjišče (photo: Rok Mihevc) Duhovnik Martin Golob v studiu Radia Ognjišče (photo: Rok Mihevc)

"Ljubezen vedno pozablja nase"

»Prepričan sem, da bosta letošnji post in velika noč kljub epidemiji zelo lepa, saj je to odvisno od posameznika, kako zares bo vzel to ponujeno priložnost s strani Cerkve, da vzame ta sveti čas ...