Jure Sešek
Miha Močnik
Andrej Šinko

Festival družin "ne glede na to, kdo se bo na nas spravil"

14.06.2019, 11:50 Marta Jerebič

Ob Tavčarjevem dvorcu na Visokem v Poljanski dolini se danes začenja 13. Festival družin. Jutri na njem pričakujejo tudi posebnega gosta.

Jutrišnjo sveto mašo bo daroval msgr. Vincenzo Paglia, nekdanji predsednik Papeškega sveta za družino, sedaj pa predsednik Akademije za življenje in kancler Papeškega inštituta Janeza Pavla II.

»Pričakujemo, da bo potrdil vse slovensko delo za družine in življenje, in bo že sama njegova prisotnost veliko sporočila,« nam je povedal direktor Zavoda Iskreni.net Igor Vovk.

»Zanimivo za nas je tudi, da je od blizu spremljal dogajanje na Balkanu. Bil je prvi duhovnik, ki je še pred koncem diktature in pred prvimi svobodnimi volitvami prejel dovoljenje za vstop v Albanijo. Leta 1999 je kot pogajalec uspel doseči dogovor med Slobodanom Miloševičem in Ibrahimom Rugovo,« je še povedal Igor Vovk.

Sponzorji dogodka

Direktorja Zavoda Iskreni.net smo vprašali, ali je težko dobiti sponzorje dogodka.

»Nekako podpora sponzorjev je skozi leta stabilna. Pred nekaj leti smo sicer imeli težave, ko so nas napadala ekstremistična LGBT združenja oz. posamezniki. Takrat smo se počutili sami v tem, danes pa se veliko govori o ideologijo LGBT. Zdi se mi, da več, kot bomo v družbi govorili o tem, bolj se bodo stvari umirjale. Prej so bili kot princi na konju, ki so šli naprej. Ob konici dela nam je bilo takrat že malo odveč, ali se bomo tega šli. Če gledam nazaj, se bomo šli v vsakem primeru, ne glede na to, kdo se bo na nas spravil.«

Pravi, da že ob koncu vsakega festivala družin dobivajo veliko hvaležnih pogledov, stiskov rok. Slovo se ponavadi glasi: »Super je bilo, se vidimo prihodnje leto.« Večina družin odhaja domov okrepljenih, vidijo, da na poti vzgoje otrok niso sami. Poslanstvo Festivala družin je namreč okrepiti zaupanje v vrednost lastne družine, in to ne glede na stanje, v kateri je. Kdor se udeleži festivala je presenečen, kako prijetno in mirno poteka vse skupaj, kljub temu, da je na kupu kar veliko družin.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Slovenija, Cerkev na Slovenskem

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Magdalena Gornik (photo: Župnija Sodražica) Magdalena Gornik (photo: Župnija Sodražica)

47 let je živela brez zemeljske hrane

Spominjamo se 125. obletnice smrti slovenske mistikinje in kandidatinje za blaženo Magdalene Gornik. Poleg izjemnih pojavov, kot so bila številna mistična doživetja, zamaknjenja, Kristusove rane ...

Janez Poklukar (photo: Državni zbor/Matija Sušnik) Janez Poklukar (photo: Državni zbor/Matija Sušnik)

Janez Poklukar postal novi minister za zdravje

Poslanke in poslanci so s 50 glasovi za in 31 proti podprli imenovanje Janeza Poklukarja za ministra za zdravje. 42-letni zdravnik, ki je že prisegel pred državnim zborom, je s tem postal 18. ...

Moj čas je tudi v zakonu nekaj običajnega, nevarno pa je, če si ga vzamemo preveč in začnemo iz odnosa bežati. (photo: Svyatoslav Romanov / Unsplash) Moj čas je tudi v zakonu nekaj običajnega, nevarno pa je, če si ga vzamemo preveč in začnemo iz odnosa bežati. (photo: Svyatoslav Romanov / Unsplash)

Dr. Drago Jerebic: »Ni res, da varajo samo neverni!«

V tokratni oddaji je bila osrednja tema odnos med partnerjema. Ta je večkrat na preizkušnji, a zrela posameznika znata pristopiti k reševanju težav. Kako se spopasti z odtujenostjo, umikanjem, kaj ...