Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Andrej ŠinkoAndrej Šinko

O čem sta govorila nadškof Zore in premier Šarec?

Slovenija | 12.06.2019, 15:04 Marta Jerebič

V prostorih vlade sta se danes na pogovorih sešla premier Marjan Šarec in predsednik Slovenske škofovske konference, ljubljanski nadškof Stanislav Zore. Slednji je izrazil pričakovanje, da bo vlada po več kot petnajstih letih pristopila k sklepanju novih delnih mednarodnih sporazumov s Svetim sedežem. S tem bi Katoliška Cerkev v Sloveniji na evropsko primerljiv način celovito uredila svoje delovanje na področju duhovne, izobraževalne, kulturne in socialne dejavnosti.

Kot je v izjavi za javnost zapisal tiskovni urad Slovenske škofovske konference, sta sogovornika izmenjala tudi stališča o noveli Zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja ter napovedani spremembi Zakona o vrtcih.

»Nadškof Zore je ob tem izpostavil pričakovanje, da vlada ne bo poslabšala položaja otrok v zasebnih šolah ter da bo v okviru priprave zakonodaje s področja obdavčitve nepremičnin upoštevala posebnost objektov namenjenih za versko dejavnost,« je povedal tiskovni predstavnik dr. David Kraner.

Šarec je nadškofa seznanil z nekaterimi aktualnimi političnimi razmerami v Sloveniji in svojim pogledom na proces sprave. »Srečanje je nadškof Zore sklenil z željo, da bodo odnosi med Cerkvijo in vlado še naprej korektni in konstruktivni v medsebojnem sodelovanju v korist vseh prebivalcev Slovenije,« je še povedal Kraner.

Slovenija, Cerkev na Slovenskem
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...