Jure Sešek
Marko Zupan
Tone Gorjup
Plakati Zavoda Živim po Sloveniji (foto: Franci Pečnik)
Plakati Zavoda Živim po Sloveniji

Veselje do življenja tudi na jumbo plakatih

02.05.2019, 09:10 Marjana Debevec

Potem ko je Ljubljana zavrnila plakate Zavoda Živim, ki spodbujajo veselje do življenja, njihovi plakati krasijo nekatere avtobuse po Sloveniji. Direktor podjetja Bia separations Aleš Štancar pa je sedaj finančno podprl tudi objavo velikih plakatov.

Direktorica Zavoda Živim Darja Pečnik je za naš radio povedala: "V torek je naše kraje, vasi in mesta preplavilo kar 95 jumbo plakatov Zavoda ŽIV!M, ki širijo veselje in spoštovanje, prižigajo upanje in nudijo pomoč. Mi smo navdušeni! To so res zgodovinski trenutki, da se spoštovanje življenja širi v slovenski prostor, še posebej pa v srca ljudi.

Hvala še enkrat g. Alešu Štrancarju, direktorju podjetja Bia seperations iz Ajdovščine, ki nas je finančno podprl pri tem projektu.

Vse poslušalce Radia Ognjišče pa vabim, da nas spremljate in poiščete kakšen naš oglas. Veseli bomo vaših fotografij; ali preko elektronske pošte, Fb-ja oz. drugih socialnih omrežij. Veselimo se skupaj za življenje!"

 

Plakati Zavoda Živim po Sloveniji
Plakati Zavoda Živim po Sloveniji © Franci Pečnik

Plakati Zavoda Živim po Sloveniji
Plakati Zavoda Živim po Sloveniji © Franci Pečnik

Oskar Simčič 1926 - 2022 (photo: Matjaž Merljak) Oskar Simčič 1926 - 2022 (photo: Matjaž Merljak)

Umrl je msgr. Oskar Simčič

V Gorici je včeraj umrl starosta slovenskih duhovnikov, nekdanji škofov vikar za Slovence in nadškofijski kancler msgr. Oskar Simčič. Mnogi se ga spominjajo z veliko hvaležnostjo, njegov naslednik ...