Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Marta JerebičMarta Jerebič
Šmarnice 2019 (foto: p. Ivan Rampre)
Šmarnice 2019

Čušin: Od Ž do A

Slovenija | 01.05.2019, 06:10 Marta Jerebič

Marijin mesec maj v Sloveniji tradicionalno zaznamuje šmarnična pobožnost. Slovenski katehetski urad je za otroke izbral knjigo Berte Golob, ki govori o misijonarju Ignaciju Knobleharju. Dramski igralec Gregor Čušin je za odrasle napisal duhovita razmišljanja o življenju, predvsem v Prekmurju pa bodo brali knjigo Lojzeta Kozarja mlajšega o ljudeh, ki so tlakovali pot k združitvi prekmurskih Slovencev z matičnim narodom.

Na Radiu Ognjišče bo šmarnice nekaj pred 19. uro prebiral dramski igralec Gregor Čušin. Naslov jim je dal Moj mali besednjak od Ž do A.

S pronicljivimi razmisleki ob pojmih od Ž do A nas vodi k spraševanju o življenju kristjana sredi sodobnega sveta. Smo pri tem pogumni? Ali raje poniknemo sredi množice, sledeč čredi, ki ne prepozna več, kje je srčika čudeža življenja? Kje se spotikamo in kam stremimo? Da bi le »živeli svoje življenje od Ž do A, kot drevo, ki mu listje ne ovene, ker ima korenine v nebesih, krošnjo pa še na zemlji«!

 

Slovenija, Cerkev na Slovenskem
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.