Jure Sešek
Miha Močnik
Helena Križnik

AVDIO: Kako se velike noči spominjata varovanki v Domu sv. Lenarta?

20.04.2019, 15:27 Petra Stopar

Kako so veliko noč praznovali včasih? O tem sta nam spregovorili Elizabeta Murko in Kristina Robič, ki bivata v domu za starejše.

Kot se spominjajo naši starši in stari starši, je bilo treba že do velike srede postoriti vsa fizična dela, od čiščenja do dela na polju. V nekaterih krajih še danes ohranjajo tradicijo pokanja z možnarji.

V Lenartu v Slovenskih goricah je Karitasov Dom sv. Lenarta, v katerem prebiva tudi Elizabeta Murko. Je upokojena učiteljica iz Pesnice, otroštvo in mladost pa je preživela na Mestnem vrhu pri Ptuju. Svoje pričevanje je za nas strnila tudi Kristina Robič z Marije Snežne v Slovenskih goricah. Njunim pripovedim lahko v celoti prisluhnete.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Cerkev na Slovenskem , Oddaje

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Cepljenje je edino orožje, ki ga imamo, da ustavimo širjenje smrtonosnega virusa. (photo: CDC / Unsplash) Cepljenje je edino orožje, ki ga imamo, da ustavimo širjenje smrtonosnega virusa. (photo: CDC / Unsplash)

So cepiva res od hudega duha?

Na novomeško škofijo se je obrnilo več zaskrbljenih vernikov. Slišali so namreč, da naj bi bilo cepljenje povezano z delovanjem hudobnega duha. Škof Andrej Saje je v odgovoru zapisal, da ...