Matjaž Merljak
Andrej Jerman
Rok Mihevc
Misijon v dekaniji Idrija-Cerkno (foto: https://misijon-idrija-cerkno.rkc.si/)
Misijon v dekaniji Idrija-Cerkno

Vina v svetopisemskem pomenu besede jim ni zmanjkalo

02.04.2019, 10:38 Marta Jerebič

Tako se glasi stavek iz poročila o misijonu v dekaniji Idrija-Cerkno. Sinoči so pripravili srečanja za moške in ženske.

»Moški večer smo z misijonarjem Markom Senico preživeli na nevtralnem območju, v gostilni. Ob misijonarju smo se spraševali, v čem je naša moška vera drugačna od ženske in kako je moško poslanstvo drugačno od ženskega. Ugotavljali smo, da je družina trdna, če je moški nosilec molitve in duhovnosti v družini,« je povedal Jurij Vončina iz Idrijskih Krnic.

Ženske pa so se zbrale v prostorih župnišča, kjer so po besedah Janje Vončina govorile o pomembnih ženah iz Svetega pisma in sodobnega časa.

Včerajšnji dan na misijonu je bil sicer večinoma namenjen bolnim in starejšim članom iz različnih župnij. Misijonarji so obiskali bolnike na domovih.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Slovenija, Cerkev na Slovenskem

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Novi celjski škof bo dr. Makismiljan Matjaž (photo: p. Ivan Rampre) Novi celjski škof bo dr. Makismiljan Matjaž (photo: p. Ivan Rampre)

Novi celjski škof bo dr. Maksimilijan Matjaž

Papež Frančišek je za celjskega škofa imenoval dr. Maksimilijana Matjaža, duhovnika mariborske nadškofije metropolije, ki je bil do sedaj profesor Svetega pisma na Teološki fakulteti v ...

Papež Frančišek na zgodovinskem obisku v Iraku (photo: Vatican Media) Papež Frančišek na zgodovinskem obisku v Iraku (photo: Vatican Media)

"Vsi smo Iračani – nočemo več delitev!"

Planota Ur, ki je videla rojstvo očaka Abrahama, je bila danes priča srečanja voditeljev različnih verstev. Ne orožje, ampak hrano za vse, je bilo sporočilo papeža Frančiška. Mir po njegovih ...

p. Branko Cestnik (photo: Izidor Šček) p. Branko Cestnik (photo: Izidor Šček)

Kakšni so obeti za praznovanje velike noči?

Kot kaže nam gre v epidemiji počasi, počasi na bolje. Kako bo to vplivalo na večje odprtje cerkva in tudi praznovanje velike noči, smo v oddaji »Spoznanje več, predsodek manj«, govorili s p. ...

Duhovnik Martin Golob v studiu Radia Ognjišče (photo: Rok Mihevc) Duhovnik Martin Golob v studiu Radia Ognjišče (photo: Rok Mihevc)

"Ljubezen vedno pozablja nase"

»Prepričan sem, da bosta letošnji post in velika noč kljub epidemiji zelo lepa, saj je to odvisno od posameznika, kako zares bo vzel to ponujeno priložnost s strani Cerkve, da vzame ta sveti čas ...