Slavi Košir
Boštjan Smole
Tone Gorjup
Misijon v dekaniji Idrija-Cerkno (foto: https://misijon-idrija-cerkno.rkc.si/)
Misijon v dekaniji Idrija-Cerkno

Vina v svetopisemskem pomenu besede jim ni zmanjkalo

02.04.2019, 10:38 Marta Jerebič

Tako se glasi stavek iz poročila o misijonu v dekaniji Idrija-Cerkno. Sinoči so pripravili srečanja za moške in ženske.

»Moški večer smo z misijonarjem Markom Senico preživeli na nevtralnem območju, v gostilni. Ob misijonarju smo se spraševali, v čem je naša moška vera drugačna od ženske in kako je moško poslanstvo drugačno od ženskega. Ugotavljali smo, da je družina trdna, če je moški nosilec molitve in duhovnosti v družini,« je povedal Jurij Vončina iz Idrijskih Krnic.

Ženske pa so se zbrale v prostorih župnišča, kjer so po besedah Janje Vončina govorile o pomembnih ženah iz Svetega pisma in sodobnega časa.

Včerajšnji dan na misijonu je bil sicer večinoma namenjen bolnim in starejšim članom iz različnih župnij. Misijonarji so obiskali bolnike na domovih.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Slovenija , Cerkev na Slovenskem

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Nadškof Stanislav Zore med sveto mašo za preganjane kristjane (photo: Katoliška Cerkev) Nadškof Stanislav Zore med sveto mašo za preganjane kristjane (photo: Katoliška Cerkev)

"Od kričanja do zažiganja je majhen korak"

Škof Anton Vovk ni zapadel v povprečnost in ni podlegel strahu, je pri sinočnji sveti maši ob 70. Obletnici njegovega zažiga poudaril nadškof Stanislav Zore. Vprašal se je, kako je človek zmožen ...

Dr. Jože Možina s knjigo Slovenski razkol (photo: Rok Mihevc) Dr. Jože Možina s knjigo Slovenski razkol (photo: Rok Mihevc)

Novinarji in resnica, izkušnja dr. Jožeta Možine

Na god zavetnika novinarjev, sv. Frančiška Saleškega, se katoliški novinarji še posebej zavemo, kako pomembno je javnosti posredovati resnico. A žal imajo nekateri novinarji s tem težave, saj so ...

Janez Janša (photo: Rok Mihevc) Janez Janša (photo: Rok Mihevc)

Znano je ime novega mandatarja: Samo DaniJanša

Volitve so pred vrati in o tej temi bomo v oddaji »Spoznanje več, predsodek manj«, gotovo do njih še velikokrat spregovorili. Tokrat smo trenutno aktualno politično stanje pokomentirali s p. ...