Matjaž Merljak
Matej Kržišnik
Tone Gorjup

Misijon v dekaniji Idrija-Cerkno

29.03.2019, 10:04 Marta Jerebič

Zasvojenost s pornografijo, srečanje ločencev, zdravnikov, gasilcev, učiteljev. To je nekaj dogodkov, ki bodo zaznamovali misijon dekanije Idrija- Cerkno z naslovom »Pričeval ljubezen bom«. Začel se bo nocoj na Mestnem trgu v Idriji.

Ob koprskem škofu Juriju Bizjaku in domačih duhovnikih se bodo zbrali tudi misijonarji, ki bodo v prihodnjem tednu delovali župnijah Cerkno, Spodnja Idrija, Ledine, Idrija, Godovič in Črni vrh.

Misijon se bo simbolično začel na mestu nad kripto svete Barbare, kjer je nekoč stala mogočna cerkev, ki je bila porušena v povojnem obdobju. V duhu besed na spominski plošči bomo »z oltarja prednikov odnesli plamen in ne pepela«, ko se bo procesija skozi mesto odvila do nove župnijske cerkve.

Tu bo škof Bizjak z vsemi sobrati daroval sveto mašo za blagoslov misijona in skupaj z verniki prosil za milost, da bi Bog v prihajajočih dneh odpiral naša srca in jih naredil pripravljena za sprejem njegove ljubezni.

Misijon bo potekal vsak dan do nedelje, 7.aprila, v župnijah Spodnja Idrija in Ledine pa tudi v vikendu po tem. V vsaki župniji smo pripravili vrsto dogodkov, s katerimi želimo nagovoriti različne ciljne skupine od otrok, mladih, družin, starejših in tudi tistih, ki jih je življenje prizadelo na tak ali drugačen način.

Program je objavljen na spletni strani misijona.

 

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Cerkev na Slovenskem

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Srečanje škofa Sajeta z vojaškim in policijskim vikariatom (photo: Škofija Novo mesto) Srečanje škofa Sajeta z vojaškim in policijskim vikariatom (photo: Škofija Novo mesto)

Novi škof Saje na obiskih

Novomeški škof Andrej Saje po škofovskem posvečenju, ki je bilo dober mesec nazaj, obiskuje lokalne oblasti, ustanove in druge organizacije. Tako se je te dni mudil pri novomeškemu županu, na ...