Mateja F. Novljan
Boštjan Smole
Silvestra Sadar

V Planici vse pripravljeno za začetek poletov

20.03.2019, 15:34 Andrej Šinko

Jutri se bo s treningom in kvalifikacijami v dolini pod Poncami začel še en planiški praznik. Pred smučarji skakalci so ta konec tedna tri tekme, v petek in nedeljo posamični, v soboto pa ekipna. Slovenski skakalci so se v Planico odpravili zgodaj zjutraj, letošnje tekmovanje pa bo posebno zlasti za Roberta Kranjca, ki bo sklenil kariero. Letalnico bratov Gorišek so danes tudi preizkusili, najdlje pa je poletel Andraž Pograjc, ki je pristal pri 224 metrih.

Slovenska ekipa 12 skakalcev se je dopoldne z glavne železniške postaje v Ljubljani tradicionalno odpravila proti Planici, kjer bodo v prihodnjih dneh zastopali barve države na finalu svetovnega pokala v smučarskih skokih in poletih. Letošnji planiški skakalni praznik bo imel še dodaten čustven naboj za Roberta Kranjca, ki bo sklenil kariero. 37-letnik se je za zaključek kariere odločil že januarja in pojasnil, da bi ga nadaljevanje kariere preveč izčrpalo.

Kranjec je dejal, da je ponosen na rezultate in dosežke. V Planici pa lahko izboljša tudi svoj svetovni rekord po številu poletov prek 200 metrov, trenutno je pri številki 206. Zagotovo pa lahko nov uspeh pričakujemo tudi slovenski navijači, zlasti glede na zadnje rezultate Domna Prevca in Timija Zajca, pa tudi ekipe. Prav tako ne gre zanemariti prednosti domače letalnice. Slovenski strokovni štab pričakuje, da bodo naši orli posegli tudi po medaljah.

V Planici bodo ob že omenjenih Slovencih nastopili še Anže Semenič, Peter Prevc, Anže Lanišek, Jernej Damjan, Žiga Jelar, Jurij Tepeš, Tilen Bartol, Bor Pavlovčič in Jaka Hvala. Jutri bo med obiskovalci v Planici že tradicionalno več tisoč otrok iz vse Slovenije, ki si bodo ob 9. uri najprej ogledali trening, ob 11. uri pa še kvalifikacije. Prva tekma pa bo na sporedu v petek.

Zaradi tekmovanj bo ta konec tedna povečan promet proti Gorenjski, na regionalni cesti Kranjska Gora-Rateče pa bo spremenjen prometni režim. Iz Kranjske Gore bodo na prizorišče poletov vozili tudi posebni avtobusi.

 

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Sestre dominikanke Svete Katarine Sienske v župniji Petrovče (photo: FB Vanči Arzenšek) Sestre dominikanke Svete Katarine Sienske v župniji Petrovče (photo: FB Vanči Arzenšek)

Sestre dominikanke zapuščajo Petrovče

V župniji Petrovče so deset let živele in delale sestre dominikanke Svete Katarine Sienske, zdaj pa jo zaradi pomanjkanja poklicev zapuščajo. S pomočjo pri pastoralnem delu in sprejemu romarjev ...

Svete Višarje na prvi avgustovski dan v megli (photo: Matjaž Merljak) Svete Višarje na prvi avgustovski dan v megli (photo: Matjaž Merljak)

Romanje na Višarje kljub dežju, deloma na daljavo

Na Svete Višarje sta včeraj vabila Rafaelova družba in Zveza slovenskih izseljenskih duhovnikov na 33. Romanje treh Sloveniji. Zaradi zelo slabega vremena je bil okrnjen tako program kot tudi ...

Duhovnik pred vrati samostana (photo: Pixabay) Duhovnik pred vrati samostana (photo: Pixabay)

Kaj o premestitvah duhovnikov pravi p. Cestnik?

Prvi avgust je datum, ki prinaša spremembe za marsikaterega duhovnika. Te dni se po nekaterih slovenskih župnijah farani spoznavajo z novim župnikom, kaplanom ali duhovnim pomočnikom. Nekaj o ...

Dr. Mateja Logar (photo: www.svetopisemskimaraton.si) Dr. Mateja Logar (photo: www.svetopisemskimaraton.si)

Zakaj bi se cepljeni bal necepljenega?

V začetku junija smo dosegli vrh po številu cepljenih na dan, od takrat ta krivulja upada, zdaj smo pri 38 % ljudi, ki so bili cepljeni z obema odmerkoma oz. 43 % z enim. Četrti delta val je začel ...