Štefan IskraŠtefan Iskra
Andrej NovljanAndrej Novljan
Alen SalihovićAlen Salihović
Družina smbolna (foto: splet)
Družina smbolna

Bodo mlade družine našle prostor v župniji?

Slovenija | 19.03.2019, 11:42 Marjana Debevec

S praznikom sv. Jožefa že tradicionalno začenjamo tudi teden družine. Lani so bili v središču Tedna družine zakonci, letos pa družine z majhnimi otroki.

Že samo geslo: Majhni koraki nam sporoča, da se vsaka pot v veri začenja z majhnimi koraki. Na Uradu za družino ob tem poudarjajo, da se je treba znati mladim družinam približati.

»Zelo lepo je slišati pričevanje mlade družine, ko pride prvič v novo župnijo v cerkev k maši in povedo, kako so bili deležni pozornosti, kako so jih po maši kar nagovorili, vprašali, od kod so, kje živijo, ali kaj potrebujejo. Spoštljivo, odprto so jih povabili v kakšno skupinico: ali je to otroški pevski zbor, ali je to kaj podobnega«, pravi Luka Mavrič iz Urada za družino. Ko se spletejo prve vezi, lahko mlade družine začutijo tudi pripadnost župniji.

»Na ta način se lahko mlade družine tudi vključijo z veseljem v neko župnijsko občestvo, ko začutijo, da so sprejeti in da jih občestvo podpira v teh majhnih prvih korakih. In potem se začne tudi s strani družine tisto zanimanje, kako pa se lahko mi doma v adventnem času pripravimo na božič. In ta moment je vredno podpreti s kakšno konkretno predlogo. Veliko je priložnosti skozi celotno cerkveno leto. Na ta način jim omogočimo, da delajo prve korake v veri«, še pravi Mavrič.

Slovenija, Cerkev na Slovenskem
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...