Mateja F. Novljan
Marko Zupan
Alen Salihović
Slovenski predstavniki na srečanju mož z vsega sveta (foto: Luka Mavrič)
Slovenski predstavniki na srečanju mož z vsega sveta

AVDIO: Konec tedna v znamenju katoliških zdravnikov, pedagogov in mož

15.03.2019, 12:13 Marjana Debevec

Konec tedna bo v Cerkvi na Slovenskem poleg plenumov škofijskih Karitas zaznamovan tudi s srečanji različnih stanov. V Ljubljani bo potekalo drugo vseslovensko srečanje mož in sinov, Društvo katoliških pedagogov Slovenije bo praznovalo 30. obletnico ustanovitve, katoliški zdravniki pa bodo na Hipokratovem srečanju govorili o čudežu življenja.

Možje iz Vse Slovenije se bodo jutri zbrali v Šentvidu nad Ljubljano. Poleg svete maše, pogovorov v skupinah in predavanj, bodo popoldne sledile še delavnice o uspehu v poslu in družini, boju s pornografijo, slavilni molitvi ter pričevanja mož.

»Kadar gremo možakarji na takšno srečanje, ne pomeni, da gremo na nek odklop od družine, ampak gremo na srečanje zato, da smo potem, ko pridemo nazaj domov, še bolj vključeni kot možje in kot očetje«, pravi Luka Mavrič iz škofijskega odbora za družino.

Združenje slovenskih katoliških zdravnikov medtem jutri dopoldne v Domu sv. Jožef Celje pripravlja 9. Hipokratovo srečanje, ki ga bodo posvetili čudežu življenja. Gostje bodo mag. Milena Igličar, dr. Boštjan M. Zupančič, p. Tadej Strehovec, dr. Maca Jogan in Katarina Nzobandora.

»Želimo si soočiti različna mnenja. Radi pa bi, da bi bili zgled za kulturen pogovoro zelo kočljivi temi. Radi bi opozorili na to, da gre vendarle za bitje, ki ima v svoji zasnovi vse, kot ima odrasel človek. In da je zato nanj potrebno gledati z več odgovornosti,« je povedala organizatorka dr. Alenka Hőfferle Felc.

V Ljubljani pa se bodo zbrali katoliški pedagogi, saj bodo praznovali 30 obletnico ustanovitve Društva Katoliških pedagogov Slovenije. Po pogledu nazaj se bodo ozrli tudi naprej, je povedala predsednica društva Marija Žabjek.

»Mislim, da bomo še bolj zavezani delu na osebnostni rasti učiteljev in preko tega tudi na osebnosti rasti mladih ljudi. In na različne oblike ali samega druženja, ker sem prepričana, da je druženje tudi izredno pomembno za izmenjavo izkušenj in razmišljanj, kaj in kako narediti bolje in z novimi oblikami seminarjev

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Slovenija , Cerkev na Slovenskem

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Cerkev, križ, verniki (photo: Mateus Campos Felipe) Cerkev, križ, verniki (photo: Mateus Campos Felipe)

Kdo mora v cerkvah preverjati pogoj PCT?

Od 15. septembra naprej morajo vsi verniki, ki bodo prišli k sveti maši, izpolnjevati PCT pogoj - to pomeni, da morajo imeti dokazilo o prebolelosti, cepljenju oz. testiranju. Prav tako iz ...

Kamniško-Savinjske Alpe (photo: ARO) Kamniško-Savinjske Alpe (photo: ARO)

PCT ključ do uspeha, cepivo pa rešitev!

Poletje je v teh dneh nekoliko podaljšalo svoj rok trajanja in to se je ob koncih tedna poznalo tudi v naravi. Številni so zavili na morje, ob jezera, veliko se jih je odpravilo tudi v hribe. K ...