Marjan Bunič
Andrej Novljan
Silvestra Sadar

Avdio: Je Levica v vladi ali zunaj nje?

07.03.2019, 15:40 Tanja Dominko

Koalicija LMŠ, SMC, SD in SAB je na položaju manj kot pol leta, soočila se je že z različnimi težavami, tudi ministrski položaji so rahlo majavi. Že od začetka je bilo problematično njeno sodelovanje z Levico, zdaj so parafirali dogovor o sodelovanju za letos. Ves čas se zastavlja vprašanje, ali je pravzaprav del vlade ali opozicije. Publicist dr. Bernard Nežmah je v pogovoru za Radio Ognjišče dejal, da je, kot kaže, del vlade, čeprav je parafiranje dogovora farsa, saj še ni podpisan.

Tudi vsebini ne bi Nežmah pripisoval prevelikega pomena, se pa čudi, zakaj so tako pomembne teme, kot sta prekarnost in stanovanjsko vprašanje prepustili eni stranki. »Zoper tak položaj bi morale ostale stranke protestirati, postale so nepomembne, saj so to, kar je najbolj simpatičnega, prepustile eni sami. Zakaj bi ena vlada delovala tako, da bi velike zasluge prepustila tisti, ki je zunaj?« Nekaj nejevolje je bilo tudi v ostalih koalicijskih partnericah, a še vedno mnogo manj, kot bi pričakovali, čeprav so bile iz dogovorov o osnutku sporazuma praktično izključene. Po mnenju Nežmaha jih premier Marjan Šarec drži v šahu, saj se bojijo predčasnih volitev. »Zato smo v patološkem stanju, ko jih (Šarec) reže pri živem telesu, vsi pa samo kimajo.« Nežmah meni, da bi predčasne volitve za Šarca pomenile dobro rešitev, saj stranka LMŠ uživa izjemno podporo, v prihodnje bi ta lahko kvečjemu upadla.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Slovenija , Politika

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Udeleženci lanskega Mariapolija na Ribniški koči (photo: Marjana Debevec) Udeleženci lanskega Mariapolija na Ribniški koči (photo: Marjana Debevec)

Začenja se Mariapoli

V Ribnici na Pohorju se bo danes začel petdnevni Mariapoli. Gre za duhovne dneve, ki jih po vsem svetu že od konca 50. Let prejšnjega stoletja pripravlja Gibanje fokolarov.

Anton Tomažič (photo: NSi) Anton Tomažič (photo: NSi)

»Kalvarija 1945«

Pred dnevi nas je presenetila novica o dokumentarnem filmu Misija Mangart, ki govori o smučarski tekmi na pobočju Mangarta, ki jo je v zadnjih dneh druge svetovne vojne organizirala 10. gorska ...

Dr. Jernej Letnar Černič (photo: fuds.si) Dr. Jernej Letnar Černič (photo: fuds.si)

Luč na koncu tunela?

Epidemiji kovida-19 leto in pol po njenem začetku ni videti konca. Zelo verjetno je, da nas nas konec poletja in jeseni čakajo močni vali novih okužb. Enako je verjetno, da se epidemije še nekaj ...

Andrej in Verena Perko (photo: Izidor Šček) Andrej in Verena Perko (photo: Izidor Šček)

Kako in kje se duhovno napajata zakonca Perko?

Ljudje načrtujemo vse sorte za počitnice, kako bi se najbolje imeli, potem pa se ta užitek in sreča nekako večkrat izmuzneta. Se tudi vam kdaj to zgodi? Sredi počitnic sta bila v oddaji Za ...