Matjaž Merljak
Marko Zupan
Marta Jerebič

Avdio: Je Levica v vladi ali zunaj nje?

07.03.2019, 15:40 Tanja Dominko

Koalicija LMŠ, SMC, SD in SAB je na položaju manj kot pol leta, soočila se je že z različnimi težavami, tudi ministrski položaji so rahlo majavi. Že od začetka je bilo problematično njeno sodelovanje z Levico, zdaj so parafirali dogovor o sodelovanju za letos. Ves čas se zastavlja vprašanje, ali je pravzaprav del vlade ali opozicije. Publicist dr. Bernard Nežmah je v pogovoru za Radio Ognjišče dejal, da je, kot kaže, del vlade, čeprav je parafiranje dogovora farsa, saj še ni podpisan.

Tudi vsebini ne bi Nežmah pripisoval prevelikega pomena, se pa čudi, zakaj so tako pomembne teme, kot sta prekarnost in stanovanjsko vprašanje prepustili eni stranki. »Zoper tak položaj bi morale ostale stranke protestirati, postale so nepomembne, saj so to, kar je najbolj simpatičnega, prepustile eni sami. Zakaj bi ena vlada delovala tako, da bi velike zasluge prepustila tisti, ki je zunaj?« Nekaj nejevolje je bilo tudi v ostalih koalicijskih partnericah, a še vedno mnogo manj, kot bi pričakovali, čeprav so bile iz dogovorov o osnutku sporazuma praktično izključene. Po mnenju Nežmaha jih premier Marjan Šarec drži v šahu, saj se bojijo predčasnih volitev. »Zato smo v patološkem stanju, ko jih (Šarec) reže pri živem telesu, vsi pa samo kimajo.« Nežmah meni, da bi predčasne volitve za Šarca pomenile dobro rešitev, saj stranka LMŠ uživa izjemno podporo, v prihodnje bi ta lahko kvečjemu upadla.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Slovenija , Politika

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Lastnoročno podpisano pismo papeža Frančiška (photo: nadškofija Maribor) Lastnoročno podpisano pismo papeža Frančiška (photo: nadškofija Maribor)

Otroci v Malečniku pisali papežu. On pa njim nazaj.

Papež Frančišek je otrokom v Malečniku poslal osebno pismo, ki ga je tudi sam podpisal. Po besedah župnijskega upravitelja župnije Sebastijana Valentana gre za znamenje posebne papeževe ...