Petra StoparPetra Stopar
'Priporočam, da si vzameš eno besedo, svetopisemski stavek za popotnico, ki ga ponavljaš na svojih poteh in ti je v dnevno hrano.' (foto: TU SŠK)
'Priporočam, da si vzameš eno besedo, svetopisemski stavek za popotnico, ki ga ponavljaš na svojih poteh in ti je v dnevno hrano.'

AVDIO: Postna spodbuda Prisluhni besedi!

Cerkev na Slovenskem | 04.03.2019, 10:17 Petra Stopar

V sredo bomo obhajali pepelnico, s čimer se bo začel postni čas. O tradicionalni postni pobudi, ki jo pripravlja Svetopisemska družba Slovenije, smo se pogovarjali v tokratni oddaji Utrip Cerkve v Sloveniji.

»Tudi letos bo v postni čas odmevala Beseda, ki nas kliče, da se odvrnemo od vsega slabega in svoje življenje izročimo Njemu, ki vse dela novo. Ne zato, da bi si z odpovedmi kupovali Božjo naklonjenost, ampak iz čiste hvaležnosti za odrešenje, ki nam ga je Kristus zaslužil s svojim trpljenjem in smrtjo na križu,« pravijo v Svetopisemski družbi Slovenije.

Na akcijo se lahko prijavite preko te povezave, več o njej pa lahko slišite v priloženem posnetku pogovora.

Cerkev na Slovenskem
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.