Jure Sešek
Miha Močnik
Tanja Dominko
Sveto pismo (foto: TU SŠK)
Sveto pismo

AVDIO: Postna spodbuda Prisluhni besedi!

04.03.2019, 10:17 Petra Stopar

V sredo bomo obhajali pepelnico, s čimer se bo začel postni čas. O tradicionalni postni pobudi, ki jo pripravlja Svetopisemska družba Slovenije, smo se pogovarjali v tokratni oddaji Utrip Cerkve v Sloveniji.

»Tudi letos bo v postni čas odmevala Beseda, ki nas kliče, da se odvrnemo od vsega slabega in svoje življenje izročimo Njemu, ki vse dela novo. Ne zato, da bi si z odpovedmi kupovali Božjo naklonjenost, ampak iz čiste hvaležnosti za odrešenje, ki nam ga je Kristus zaslužil s svojim trpljenjem in smrtjo na križu,« pravijo v Svetopisemski družbi Slovenije.

Na akcijo se lahko prijavite preko te povezave, več o njej pa lahko slišite v priloženem posnetku pogovora.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Cerkev na Slovenskem

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Alenka Puhar (photo: STA) Alenka Puhar (photo: STA)

Poklon Francu Jezi

Tale maj je kot naročen za komentarje, ki stojijo na križišču aktualnega in zgodovinskega. Vse mogoče se mi utrinja, ampak zmagal je Franc Jeza. Za tem nenavadnim imenom – krstno je najbolj ...

Družine skozi desetletja (photo: Marjana Debevec) Družine skozi desetletja (photo: Marjana Debevec)

Družina zakorakala v jubilejno leto

Slovenski katoliški tednik Družina je zakorakal v 70. leto izhajanja. Njegove korenine segajo vse tja do 7. maja 1952, ko je luč sveta ugledal kot verski list tedanje Apostolske administrature za ...