Slavi Košir
Andrej Jerman
Andrej Šinko
Sveto pismo (foto: TU SŠK)
Sveto pismo

AVDIO: Postna spodbuda Prisluhni besedi!

04.03.2019, 10:17 Petra Stopar

V sredo bomo obhajali pepelnico, s čimer se bo začel postni čas. O tradicionalni postni pobudi, ki jo pripravlja Svetopisemska družba Slovenije, smo se pogovarjali v tokratni oddaji Utrip Cerkve v Sloveniji.

»Tudi letos bo v postni čas odmevala Beseda, ki nas kliče, da se odvrnemo od vsega slabega in svoje življenje izročimo Njemu, ki vse dela novo. Ne zato, da bi si z odpovedmi kupovali Božjo naklonjenost, ampak iz čiste hvaležnosti za odrešenje, ki nam ga je Kristus zaslužil s svojim trpljenjem in smrtjo na križu,« pravijo v Svetopisemski družbi Slovenije.

Na akcijo se lahko prijavite preko te povezave, več o njej pa lahko slišite v priloženem posnetku pogovora.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Cerkev na Slovenskem

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Duhovnik Boštjan Čeh (photo: Pomurec.com) Duhovnik Boštjan Čeh (photo: Pomurec.com)

V 48. letu umrl duhovnik Boštjan Čeh

Škofija Murska Sobota je sporočila, da je v soboto, 24. julija v slovenjgraški bolnišnici umrl Boštjan Čeh, župnijski upravitelj na Tišini. Pokopali so ga včeraj, v nedeljo, 25. julija v Nedelici.

Rast 50 na Taboru Slovencev po svetu (photo: Matjaž Merljak) Rast 50 na Taboru Slovencev po svetu (photo: Matjaž Merljak)

Zbogom Rast 50, dobrodošla Rast 49

Pettedenski obisk v Slovenji so zaključili maturantje Slovenskega srednješolskega tečaja ravnatelja Marka Bajuka iz Argentine. 50. jubilejno t.i. RAST sestavlja 17 nadobudih 17-letnikov slovenskih ...