Mateja F. Novljan
Marko Zupan
Alen Salihović

Ustanovljen zavod Katoliška mladina

22.02.2019, 12:33 Marjana Debevec

Slovenska škofovska konferenca je ustanovila Urad za mlade, ki bo koordiniral področje mladinske pastorale v Sloveniji. Skrbel bo za medsebojno povezanost vseh katoliških mladinskih organizacij s Slovensko škofovsko konferenco, državo in mednarodnimi organizacijami. Ustanovili pa so tudi zavod Katoliška mladina.

Zavodu Katoliška mladina bodo škofje zaupali projekte narodnega pomena, kot so Stična mladih, Evropsko srečanje mladih, Svetovni dan mladih in Taizejska srečanja. Uradno je bil omenjeni zavod ustanovljen 25. januarja.

Zavod je namenjen vzgojni, verski, kulturni in izobraževalni dejavnosti mladih. Mlade bo podprl tudi v projektih, kot so POTA, Slovenska šola za animatorje, Duhovne vaje za mlade, Kaprije, Plesi do enih, pomoč mladinski pastorali na župnijah, revija Tretji dan, romanje na Brezje ter razni priložnostni dogodki, ki povezujejo mlade na lokalni in nacionalni ravni.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Slovenija , Cerkev na Slovenskem

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Cerkev, križ, verniki (photo: Mateus Campos Felipe) Cerkev, križ, verniki (photo: Mateus Campos Felipe)

Kdo mora v cerkvah preverjati pogoj PCT?

Od 15. septembra naprej morajo vsi verniki, ki bodo prišli k sveti maši, izpolnjevati PCT pogoj - to pomeni, da morajo imeti dokazilo o prebolelosti, cepljenju oz. testiranju. Prav tako iz ...

Kamniško-Savinjske Alpe (photo: ARO) Kamniško-Savinjske Alpe (photo: ARO)

PCT ključ do uspeha, cepivo pa rešitev!

Poletje je v teh dneh nekoliko podaljšalo svoj rok trajanja in to se je ob koncih tedna poznalo tudi v naravi. Številni so zavili na morje, ob jezera, veliko se jih je odpravilo tudi v hribe. K ...