Matjaž Merljak
Marko Zupan
Marcel Krek

Ustanovljen zavod Katoliška mladina

22.02.2019, 12:33 Marjana Debevec

Slovenska škofovska konferenca je ustanovila Urad za mlade, ki bo koordiniral področje mladinske pastorale v Sloveniji. Skrbel bo za medsebojno povezanost vseh katoliških mladinskih organizacij s Slovensko škofovsko konferenco, državo in mednarodnimi organizacijami. Ustanovili pa so tudi zavod Katoliška mladina.

Zavodu Katoliška mladina bodo škofje zaupali projekte narodnega pomena, kot so Stična mladih, Evropsko srečanje mladih, Svetovni dan mladih in Taizejska srečanja. Uradno je bil omenjeni zavod ustanovljen 25. januarja.

Zavod je namenjen vzgojni, verski, kulturni in izobraževalni dejavnosti mladih. Mlade bo podprl tudi v projektih, kot so POTA, Slovenska šola za animatorje, Duhovne vaje za mlade, Kaprije, Plesi do enih, pomoč mladinski pastorali na župnijah, revija Tretji dan, romanje na Brezje ter razni priložnostni dogodki, ki povezujejo mlade na lokalni in nacionalni ravni.

Miran Videtič (photo: Rok Mihevc) Miran Videtič (photo: Rok Mihevc)

Ali mediji vodijo državo?

V zaspanem času dopustov se dogajajo pomembne spremembe v medijskih vrstah. Tako je z mesta v. d. direktorja vladnega urada za komuniciranje odstopil Dragan Barbutovski. Po vsej verjetnosti ga bo ...

Škof Andrej Saje (photo: SŠK) Škof Andrej Saje (photo: SŠK)

Prihajajo napadi na škofa Sajeta iz Cerkve?

Prejšnji konec tedna je odmevala novica, ki sta jo sprožila časnika Delo in Slovenske novice, da poteka preiskava zoper novomeškega škofa in predsednika Slovenske škofovske konference, dr. Andreja ...