Slavi Košir
Jakob Čuk
Meta Potočnik

Ustanovljen zavod Katoliška mladina

22.02.2019, 12:33 Marjana Debevec

Slovenska škofovska konferenca je ustanovila Urad za mlade, ki bo koordiniral področje mladinske pastorale v Sloveniji. Skrbel bo za medsebojno povezanost vseh katoliških mladinskih organizacij s Slovensko škofovsko konferenco, državo in mednarodnimi organizacijami. Ustanovili pa so tudi zavod Katoliška mladina.

Zavodu Katoliška mladina bodo škofje zaupali projekte narodnega pomena, kot so Stična mladih, Evropsko srečanje mladih, Svetovni dan mladih in Taizejska srečanja. Uradno je bil omenjeni zavod ustanovljen 25. januarja.

Zavod je namenjen vzgojni, verski, kulturni in izobraževalni dejavnosti mladih. Mlade bo podprl tudi v projektih, kot so POTA, Slovenska šola za animatorje, Duhovne vaje za mlade, Kaprije, Plesi do enih, pomoč mladinski pastorali na župnijah, revija Tretji dan, romanje na Brezje ter razni priložnostni dogodki, ki povezujejo mlade na lokalni in nacionalni ravni.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Slovenija , Cerkev na Slovenskem

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Dolina (photo: Župnija Dolina) Dolina (photo: Župnija Dolina)

Dolinski zvonovi utihnili po več kot tisoč letih

Po odredbi tržaškega sodišča so v Dolini pri Trstu v torek zasegli zvonove mogočnega zvonika župnije sv. Urha. Tamkajšnji župnijski upravitelj Klemen Zalar je nad dejanjem razočaran. Razlog naj bi ...

Gostje 4. Svetovalnice na temo covida so bili: dr. Tatjana Lejko Zupanc, dr. Alojz Ihan in dr. Bojana Beović (photo: Svetovni splet, Rok Mihevc) Gostje 4. Svetovalnice na temo covida so bili: dr. Tatjana Lejko Zupanc, dr. Alojz Ihan in dr. Bojana Beović (photo: Svetovni splet, Rok Mihevc)

Covid: Neodgovorjena vprašanja

V Svetovalnici smo se posvetili preostalim vprašanjem, ki ste jih pred časom postavili poslušalci na temo epidemije in cepljenja. Ali se lahko težave z obrabo sklepov povečajo po prebolelem ...