Mateja F. Novljan
Andrej Jerman
Alen Salihović

Sodba zoper duhovnika razveljavljena

21.02.2019, 10:32 Tanja Dominko

Vrhovno sodišče je razveljavilo obsodilno sodbo, s katero je višje sodišče duhovnika Franca Klopčiča obsodilo na štiriletno zaporno kazen. Tožilstvo mu je očitalo spolno zlorabo, čeprav je dekle dogodek opisalo, kot bi se dogajal v sanjah. Odvetnik Jože Hribernik je odločitev vrhovnega sodišča v izjavi za Radio Ognjišče pozdravil.

»Mi smo s sklepom Vrhovnega sodišča zadovoljni. Sodba je razveljavljena v celoti in je zadeva poslana nazaj na višje sodišče, vendar pred spremenjenim senatom. Torej isti sodniki, ki so prej zamočili, ne bodo več o tem odločali. Prepričan sem, da bo Klopčič oproščen, ker ni nobene podlage za njegovo obsodbo.« Upa tudi, da bo nadaljevanje postopka na višjem sodišču v čim krajšem času, da bo tako lahko Klopčič znova opravljal svojo duhovniško službo.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Slovenija , Politika

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Ameriski predsednik Joe Biden (photo: dpa/STA) Ameriski predsednik Joe Biden (photo: dpa/STA)

ZDA: Odreči obhajilo politikom, ki podpirajo splav?

Med ameriškimi škofi se je ob katoliškem predsedniku Joeu Bidnu, ki podpira splav, znova razplamtela razprava o tem, ali katoliškim politikom, ki podpirajo splav, odreči obhajilo. Vatikan poziva k ...

Pogled na Tempeljski grič z Oljske gore (photo: Marcel Krek) Pogled na Tempeljski grič z Oljske gore (photo: Marcel Krek)

Jeruzalem: sveto in nemirno mesto

Zadnje dni spremljamo stopnjevanje napetosti med Izraelom in Palestinci v mestu Jeruzalem, pri čemer so bili številni ranjeni, nekaj pa jih je v valu nasilja celo izgubilo življenje. Od kod tako ...