Matjaž Merljak
Marko Zupan
Marta Jerebič

Sodba zoper duhovnika razveljavljena

21.02.2019, 10:32 Tanja Dominko

Vrhovno sodišče je razveljavilo obsodilno sodbo, s katero je višje sodišče duhovnika Franca Klopčiča obsodilo na štiriletno zaporno kazen. Tožilstvo mu je očitalo spolno zlorabo, čeprav je dekle dogodek opisalo, kot bi se dogajal v sanjah. Odvetnik Jože Hribernik je odločitev vrhovnega sodišča v izjavi za Radio Ognjišče pozdravil.

»Mi smo s sklepom Vrhovnega sodišča zadovoljni. Sodba je razveljavljena v celoti in je zadeva poslana nazaj na višje sodišče, vendar pred spremenjenim senatom. Torej isti sodniki, ki so prej zamočili, ne bodo več o tem odločali. Prepričan sem, da bo Klopčič oproščen, ker ni nobene podlage za njegovo obsodbo.« Upa tudi, da bo nadaljevanje postopka na višjem sodišču v čim krajšem času, da bo tako lahko Klopčič znova opravljal svojo duhovniško službo.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Slovenija , Politika

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Lastnoročno podpisano pismo papeža Frančiška (photo: nadškofija Maribor) Lastnoročno podpisano pismo papeža Frančiška (photo: nadškofija Maribor)

Otroci v Malečniku pisali papežu. On pa njim nazaj.

Papež Frančišek je otrokom v Malečniku poslal osebno pismo, ki ga je tudi sam podpisal. Po besedah župnijskega upravitelja župnije Sebastijana Valentana gre za znamenje posebne papeževe ...