Mateja Subotičanec
Jakob Čuk
Andrej Šinko
Skavti predali zbrana sredstva (foto: ZSKS)
Skavti predali zbrana sredstva

Z akcijo Luč miru iz Betlehema skavti zbrali več kot 13.000 evrov

20.02.2019, 14:28 Rok Mihevc

Lani decembra je po domovih v adventno-božičnem času gorela Luč miru iz Betlehema. Posvetila je v mnogih državnih ustanovah in na nekaterih veleposlaništvih. V akciji so zbirali tudi prostovoljne prispevke.

Skavti že od leta 1991 prinašajo luč miru do vseh ljudi v Sloveniji in vedno zbrana sredstva namenijo različnim projektom. Luč miru iz Betlehema je že od samega začetka dobrodelna akcija, saj se ob deljenju plamena luči zbirajo prostovoljni prispevki, ki jih vsako leto ob zaključku akcije podarijo različnim organizacijam.

Tako so lansko leto zbrana sredstva podarili Misijonskemu središču Slovenije (projekt Albanija), Zavodu Živim (program PreŽivim) in društvu Drugi Dom. Vsaka organizacija je prejela 8.800 evrov.  Od leta 2008 do leta 2018 so skavti v omenjeni akciji skupno podarili 135.560 evrov. Danes pa so Vincencijevi zvezi dobrote – Centru za družine Mirenski grad, podarili 7.000 evrov. Preostanek bodo skavti namenili družbeno koristnim projektom, ki jih bodo izvedli poleti 2019.

© R
Plamen so ponesli v večino župnij po Sloveniji. Obiskali so občine, šole, policijske postaje, zdravstvene domove in druge lokalne ustanove ter širili sporočilo miru. Z dobrodelno akcijo so se ob deljenju plamena luči zbirali prostovoljni prispevki in donacije preko SMS-sporočil. Skavti so želeli, da bi v predbožičnem času plamen Luči miru iz Betlehema zasvetil v čim več domovih in tako širil sporočilo, da je mir potrebno deliti z drugimi. Plamen predstavlja mnogo več kot le svetlobo in toploto, saj s seboj prinaša pomembno sporočilo. Geslo akcije je bilo Delimo plamen – zanetimo mir.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Evropska zastava (photo: Pixabay) Evropska zastava (photo: Pixabay)

Dan Evrope - Kako naprej?

Dan Evrope je za vsakega državljana stare celine velik praznik, čeprav ga zadnja leta doživljamo z grenkim priokusom. Zdi se, da je stara celina, ki se je po drugi svetovni vojni začela povezovati ...

Papež v nagovoru (photo: Vatican Media) Papež v nagovoru (photo: Vatican Media)

Kdor ljubi denar, ne ljubi kot Jezus

Na Trgu sv. Petra v Vatikanu se je danes zbralo veliko romarjev, močna zasedba je prišla iz Kolumbije in iz številnih zastav svoje dežele izoblikovala pravo pisano polje. Besede papeža Frančiška, ...