Slavi Košir
Andrej Jerman
Andrej Šinko

AVDIO: Župnijska Karitas Borovnica

14.02.2019, 11:01 Petra Stopar

Na Župnijski Karitas Borovnica so leta 1991 začeli najprej s pomočjo beguncem, po razdeljevanju oblačil so začeli deliti še pakete s hrano, danes pa karitativna dejavnost zajema tudi druge oblike pomoči, vključno s podporo starejšim, bolnim in osamljenim.

»V ŽK Borovnica deluje 39 sodelavk in sodelavcev, prostovoljcev, od tega jih je rednih 25. Ena članica je mlajša od 30 let, 12 pa jih je v starostni skupini od 30 do 59 let. V pripravo paketov za mesečno delitev pa se občasno vključujejo tudi štirje osnovnošolci in dijakinja,« je povedala voditeljica Damjana Košir v pogovoru za naš radio. Dežurstvo imajo vsak prvi torek v mesecu.

Sicer pa ima ŽK Borovnica na voljo za izposojo pet bolniških postelj, eno sobno stranišče in tri invalidske vozičke. Vsako leto sodelavke za božične in velikonočne praznike obiskujejo bolne in ostarele na njihovih domovih ali domovih za starejše. So pa vedno pripravljene na pogovor ali svetovanje, saj vejo, da človek ne potrebuje samo materialne pomoči, ampak tudi človeško podporo. Koširjeva je ob tem pohvalila sodelovanje z občino in s centrom za socialno delo, s šolo ter vrtcem.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Cerkev na Slovenskem , Sociala , Oddaje

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Duhovnik Boštjan Čeh (photo: Pomurec.com) Duhovnik Boštjan Čeh (photo: Pomurec.com)

V 48. letu umrl duhovnik Boštjan Čeh

Škofija Murska Sobota je sporočila, da je v soboto, 24. julija v slovenjgraški bolnišnici umrl Boštjan Čeh, župnijski upravitelj na Tišini. Pokopali so ga včeraj, v nedeljo, 25. julija v Nedelici.

Rast 50 na Taboru Slovencev po svetu (photo: Matjaž Merljak) Rast 50 na Taboru Slovencev po svetu (photo: Matjaž Merljak)

Zbogom Rast 50, dobrodošla Rast 49

Pettedenski obisk v Slovenji so zaključili maturantje Slovenskega srednješolskega tečaja ravnatelja Marka Bajuka iz Argentine. 50. jubilejno t.i. RAST sestavlja 17 nadobudih 17-letnikov slovenskih ...