Blaž Lesnik
Andrej Novljan
Silvestra Sadar

Brexit brez dogovora bi najbolj prizadel revne

18.01.2019, 11:17 Marta Jerebič

Zaradi zavrnitve dogovora z Evropsko unijo o brexitu so zaskrbljeni tudi britanski škofje. Škofovska konferenca Anglije in Walesa sicer glasovanja v parlamentu ni želela komentirati, so se pa oglasili posamezni škofje.

Škof Philip Egan iz Portsmoutha je na tviterju zapisal, da se je država znašla v politični zmedi. Za ameriško katoliško agencijo CNS pa je dejal, da bi morali katoličani moliti za enotnost naroda in za politike, da bi našli načrt iz te krize.

Ravno v teh dneh je bil objavljen podatek, da na Otoku dva milijona ljudi, od tega 19 odstotkov otrok, dobesedno trpi za lakoto. Če bi prišlo do hude gospodarske krize in vala odpuščanj, ne bi imeli dovolj prihrankov za preživetje. Izstop iz Evropske unije brez dvostranskega dogovora bi zato najbolj prizadel socialno prikrajšane ljudi, besede anglikanskega primasa, nadškofa Justina Welbyja povzema portal Družine. Trdi brexit ne bi pomenil le odpovedi parlamenta, temveč tudi »moralni poraz«, čemur pa bi se po Welbyjevem mnenju morda lahko izognili z drugim referendumom. Dodal je še, da je v igri dosti več kot zgolj brexit in sposobnost britanskih parlamentarcev. Po njegovih besedah gre za ljudi in za njihovo blaginjo.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Svet, Cerkev po svetu

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Sveta maša (photo: Cathopic) Sveta maša (photo: Cathopic)

K maši preko spleta ali v cerkev?

Vodja urada za liturgijo kardinal Robert Sarah je v pismu predsednikom škofovskim konferenc zapisal, da prenos svete maše ne more nadomestiti fizične navzočnosti v cerkvi. Kjer zdravstvene razmere ...

Paradižnikova mezga (photo: Pixabay) Paradižnikova mezga (photo: Pixabay)

Sestra Nikolina: Pripravimo paradižnikovo mezgo

Testenine, golaž, pica ... paradižnikovo mezgo potrebujemo na (skoraj) vsakem koraku. Če vam je paradižnik dobro oborodil, si jo lahko pripravite sami. Domačo in brez umetnih konzervansov. Sestra ...