Jure SešekJure Sešek
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Mladi na prireditvi (foto: Boštjan Debevec)
Mladi na prireditvi

Gimnazija Želimlje odprla svoja vrata

Slovenija | 19.01.2019, 12:23 Marjana Debevec

V gimnaziji Želimlje so danes pripravili dan odprtih vrat. Ravnatelj dijaškega doma Peter Končan je za naš radio poudaril, da so kot salezijanci svoje delo zastavili v smislu preventivnega vzgojnega sistema, ki ga je ustanovil sv. Janez Bosko.

"Zelo poudarjamo družinski duh in pa celostno vzgojo mladega človeka. To torej pomeni, da se človek razvija ne samo na intelektualni ravni, ampak tudi na duhovni ravni, potem da zmore v polnosti razviti svoje talente in hkrati tudi, da zmore vstopiti v pristen vsakdanji stik s svojimi prijatelji, sošolci.

Se pravi, da gre za celostni pogled na mladega človeka, ki potem prinaša tudi sadove, da so ti mladi lahko polni življenja, zadovoljni. Pa tudi okrog naše ustanove se počasi ustvarja družinski, širši duh, ker imamo kar precej družin, ki imajo tukaj vse svoje otroke.

Hkrati pa je dobro tudi to, da s tem ne izgubljamo na kvaliteti. To pomeni, da naši mladi dosegajo vrhunske rezultate, tako na intelektualnem področju, kot tudi na kakšnem ustvarjalnem in na drugih. To pomeni, da se da kombinirati eno in drugo", je za naš radio povedal Končan.

Peter Končan
Peter Končan © Boštjan Debevec

Dijaki gimnazije Želimlje so s prireditvijo sprejeli bodoče dijake
Dijaki gimnazije Želimlje so s prireditvijo sprejeli bodo dijake © Boštjan Debevec

Zbor dijakov Gimnazije Želimlje
Zbor dijakov Gimnazije Želimlje © Boštjan Debevec

Slovenija, Cerkev na Slovenskem
Papež na srečanju z mladimi v Benetkah (photo: Vatican Media) Papež na srečanju z mladimi v Benetkah (photo: Vatican Media)

Papež v Benetkah

Papež Frančišek se je dopoldne mudil v Benetkah. V mestu na vodi se je mudil približno 5 ur, v tem času pa obiskal ženski zapor, nagovoril umetnike na beneškem bienalu in se srečal z mladimi, ...

Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...