Damijana Medved
Matej Kržišnik
Marcel Krek

Janša: Spočetje, rojstvo in obnavljanje prvorazrednih ter sestop z oblasti, ki ga nikoli ni bilo

15.01.2019, 09:19

Predsednik SDS Janez Janša je danes objavil nadaljevanje analize stanja v državi. Večji del pisanja na svojem FB profilu je tokrat namenil nastajanju naše države in Demosu. Spomnil je, kako so se nekateri partijski funkcionarji s figo v žepu priključili projektu osamosvajanja. Svoj drugi zapis je zato naslovil: »Spočetje, rojstvo in obnavljanje prvorazrednih ter sestop z oblasti, ki ga nikoli ni bilo«.

Predsednik SDS Janša je uvodoma spomnil, da je Demosova vlada leta 1990 nastopila mandat s pičlo večino ter na pleča dobila skrb za izpraznjene državne banke, ki so jih še vedno obvladovali njihovi plenilci. »Dobila je razoroženo Teritorialno obrambo, nasproti pa sovražno JLA, večino medijev in sindikate, ki so napovedovali stavke ravno v času osamosvojitve. Sindikat v milici celo za 27. junij 1991,« je zapisal Janša in dodal, da je Demos osamosvojitev kljub temu uspel izpeljati, a za las. »Deloma tudi zato, ker ključni ljudje komunistične elite niso niti za trenutek verjeli, da bo res uspela,« je zapisal.

Prepričan je, da če bi Demos imel ustavno večino, bi verjetno uspešno izpeljal tudi drugo ključno točko svojega programa, to je demokratizacija, ki ostaja na pol poti. Zgledno sodelovanje s preimenovanimi komunisti na nižjih ravneh upravljanja države v času prvega leta Demosove vlade je po pisanju Janše ustvarilo upanje, da lahko stranke demokratičnega loka v primeru zmage na volitvah s politiko vključevanja in postopnih reform dosežejo potrebno odprtost sistema. »V mandatu 2004 -2008 smo to spet poskusili, a na koncu dobili v hrbet ne samo nož, ampak bajonet boljševiške zadrtosti je zapisal in spomnil, da tudi med mandatom ni bilo idilično. V ospredje je postavil, da so preko Partnerstva za razvoj z večino opozicije uskladili in enotno sprejeli preko 50 sistemskih zakonov, medtem pa je 571 slovenskih “novinarjev” razpošiljalo vladam evropskih držav peticijo, v kateri je bila Janševa vlada obtožena totalitarnosti in celo ogrožanja celotne EU.

Nato je spomnil na Milana Kučana ter Zorana Jankovića. Prvi je leta 1994 v Novi gorici izjavil, da njegovi nasprotniki verjamejo, kako so za premagovanje notranjega sovražnika dovoljena vsa sredstva. Drugi pa je pred volitvami leta 2011 kot papagaj ponavljal, kako ne bo sodeloval z Janšo, ker da ta eno govori in drugo dela. »Do absurda pa je ta “taktika obrata” samooklicanih elit prišla spomladi in poleti 2018, ko so predstavniki levičarskih strank papagajsko ponavljali, da iz koalicijske kombinatorike že vnaprej izključujejo Janšo, ker da je ta – izključevalen,« je zapisal Janša in še dodal, da so največji obrat prvorazredni naredili s pojmom človekovih pravic. Pri tem pa spomnil na kreatorja jugoslovanske totalitarne kazenske zakonodaje in nekdanjega eksekutorja OZNE Ljuba Bavcona, ki so mu za pomočnika dodali nikogar drugega kot Danila Türka. »Sledila je vztrajna erozija osnovnega pomena človekovih pravic, ki je pripeljala do današnjega absurda, ko samooklicana elita kot človekovo pravico prodaja ilegalno migracijo, teorijo spola in posvojitev otrok s strani istospolnih parov; hkrati pa vztrajno zavrača pokop romskih družin, ki so jih partizani zverinsko pomorili spomladi leta 1942 v Iški. Medtem ko posmrtnih ostankov pobitih mož, žena, otrok in celo dojenčkov ne dovolijo pokopati na Žalah, se ob grobnici poleg slovenskega parlamenta, v kateri leži »narodni heroj«, ki je iz nizkotnih rasističnih nagibov zaukazal ta zločin in se z njim v svoji knjigi celo pohvalil, vsako leto pred 1. novembrom zbira ideološko jedro prvorazrednih in po božje časti tega množičnega morilca in izpričanega rasista,« je zapisal Janša.

Vir: Facebook Janez Janša

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Slovenija , Politika

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Nekdanji minister Ingo Pasch (photo: Rok Mihevc) Nekdanji minister Ingo Pasch (photo: Rok Mihevc)

Umrl minister v prvi vladi Ingo Paš

V 81. letu starosti je umrl Ingo Paš, minister v prvi vladi v samostojni Sloveniji, so sporočili iz družinskega kroga. Bil je odvetnik, sodni tolmač, ustanovitelj in dolgoletni predsednik Zbornice ...

Papež v Grčiji (photo: Divisione Produzione Fotografica) Papež v Grčiji (photo: Divisione Produzione Fotografica)

Odmikanje od demokracije v Evropi

Papež Frančišek svoje 35. mednarodno potovanje nadaljuje v Grčiji. V Atenah, zibelki demokracije, je izrazil zaskrbljenost zaradi odmikanja od demokracije v Evropi. Evropske voditelje je pozval, ...