Matjaž Merljak
Marko Zupan
Helena Križnik
Lojze Grozde (foto: Jože Bartolj)
Lojze Grozde

Bl. Grozde nas nagovarja, naj bomo pokončni in neustrašni

01.01.2019, 14:40 Marta Jerebič

Na Mirni so se s sveto mašo spomnili mučeniške smrti blaženega Alojzija Grozdeta. Ob somaševanju duhovnikov jo je daroval msgr. Franci Petrič.

»Biti kristjan in biti Kristusov je osebna odločitev in to zahteva nesebičnost in pogum. Tega je bil sposoben blaženi Alojzij Grozde in na to moramo biti tudi pripravljeni kristjani danes, ko je na preizkušnji naša vera. Tudi danes ne sme kristjan v slovenski družbi jasno izraziti misli. Deležni smo obtožb sovražnega govora, ovadb, grafitov, zasramovanja. Zato nas Lojze Grozde nagovarja, naj bomo pokončni in neustrašni,« je za naš radio povedal msgr. Petrič

Lojze Grozde je bil na nedavni sinodi mladih v Rimu postavljen tudi ob bok mnogim mladim blaženim in svetnikom po svetu, ki so mladini današnjega časa vzor in navdih na hoji za Kristusom.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Cerkev na Slovenskem

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Cepljenje je edino orožje, ki ga imamo, da ustavimo širjenje smrtonosnega virusa. (photo: CDC / Unsplash) Cepljenje je edino orožje, ki ga imamo, da ustavimo širjenje smrtonosnega virusa. (photo: CDC / Unsplash)

So cepiva res od hudega duha?

Na novomeško škofijo se je obrnilo več zaskrbljenih vernikov. Slišali so namreč, da naj bi bilo cepljenje povezano z delovanjem hudobnega duha. Škof Andrej Saje je v odgovoru zapisal, da ...