Blaž Lesnik
Miha Močnik
Tanja Dominko

Adventna dobrodelna akcija za otroke v stiski

13.12.2018, 15:15 Petra Stopar

Nadškofijska Karitas Maribor vabi k darovanju sredstev za otroke s pomočjo adventno-božične akcije Več luči, več upanja. Pošljete lahko SMS sporočilo s ključno besedo DAR5 na številko 1919. S tem boste prispevali 5 evrov.

Z Nadškofijske Karitas Maribor so sporočili, da so letos v sklopu različnih programov pomagali 2291 otrokom. Izvedli so plačilo šolske prehrane, šole v naravi, letovanj, šolskih potrebščin in delovnih zvezkov ter učbenikov. Pomagali so otrokom preko materinskega doma, ambulante in ljudske kuhinje ter donirane hrane. Letos je v program Botrstva Nadškofijske karitas Maribor vključenih kar 61 otrok. V mreži Župnijskih karitas mariborske nadškofije so po podatkih za preteklo leto pomagali kar 7331 otrokom.

V lanskoletni akciji Več luči, več upanja so v Mariboru zbrali več kot 8000 evrov in pomagali 65 otrokom s plačili šolskih obveznostih ter obšolskih dejavnosti oz. drugih nujnih življenjskih stroškov. »Potrebe so velike. Zato z akcijo Več luči, več upanja in vašo pomočjo upamo, da bomo lahko zagotovili redno pomoč enakemu številu otrok,« so zapisali v sporočilu za javnost.

NKMB k solidarnosti vabi podjetja, da del sredstev za poslovna darila namenijo za otroke, ter dobre ljudi, da pomislijo ob letošnjih praznikih tudi na otroke, ki večkrat zaspijo v pomanjkanju in velikem strahu. Akcija bo trajala do 2. februarja 2019.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Cerkev na Slovenskem , Sociala

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Duhovnik Boštjan Čeh (photo: Pomurec.com) Duhovnik Boštjan Čeh (photo: Pomurec.com)

V 48. letu umrl duhovnik Boštjan Čeh

Škofija Murska Sobota je sporočila, da je v soboto, 24. julija v slovenjgraški bolnišnici umrl Boštjan Čeh, župnijski upravitelj na Tišini. Pokopali so ga včeraj, v nedeljo, 25. julija v Nedelici.

Evharistija, sveta maša (photo: Rok Mihevc) Evharistija, sveta maša (photo: Rok Mihevc)

Ali Bog bolje razume latinsko?

Papež je nedavno izdal apostolsko pismo Varuhi tradicije - Traditionis Custodes. Gre za motuproprij o rabi rimskega bogoslužja, veljavnega do prenove leta 1970. Že takrat del občestva sprememb, ...