Jože BartoljJože Bartolj
Andrej JermanAndrej Jerman
Rok MihevcRok Mihevc

Adventna dobrodelna akcija za otroke v stiski

Cerkev na Slovenskem | 13.12.2018, 15:15 Petra Stopar

Nadškofijska Karitas Maribor vabi k darovanju sredstev za otroke s pomočjo adventno-božične akcije Več luči, več upanja. Pošljete lahko SMS sporočilo s ključno besedo DAR5 na številko 1919. S tem boste prispevali 5 evrov.

Z Nadškofijske Karitas Maribor so sporočili, da so letos v sklopu različnih programov pomagali 2291 otrokom. Izvedli so plačilo šolske prehrane, šole v naravi, letovanj, šolskih potrebščin in delovnih zvezkov ter učbenikov. Pomagali so otrokom preko materinskega doma, ambulante in ljudske kuhinje ter donirane hrane. Letos je v program Botrstva Nadškofijske karitas Maribor vključenih kar 61 otrok. V mreži Župnijskih karitas mariborske nadškofije so po podatkih za preteklo leto pomagali kar 7331 otrokom.

V lanskoletni akciji Več luči, več upanja so v Mariboru zbrali več kot 8000 evrov in pomagali 65 otrokom s plačili šolskih obveznostih ter obšolskih dejavnosti oz. drugih nujnih življenjskih stroškov. »Potrebe so velike. Zato z akcijo Več luči, več upanja in vašo pomočjo upamo, da bomo lahko zagotovili redno pomoč enakemu številu otrok,« so zapisali v sporočilu za javnost.

NKMB k solidarnosti vabi podjetja, da del sredstev za poslovna darila namenijo za otroke, ter dobre ljudi, da pomislijo ob letošnjih praznikih tudi na otroke, ki večkrat zaspijo v pomanjkanju in velikem strahu. Akcija bo trajala do 2. februarja 2019.

Cerkev na Slovenskem, Sociala
Misijonar Pedro Opeka s sodelavci Radia Ognjišče (photo: Matjaž Križnar ) Misijonar Pedro Opeka s sodelavci Radia Ognjišče (photo: Matjaž Križnar )

VIDEO: Nekaj trenutkov si je vzel tudi za nas.

Slovenski misijonar Pedro Opeka nadaljuje z obiskom v domovini. Osrednji dogodek za vse, ki se želite srečati z njim, bo zvečer v Medvodah, prenašali ga bomo tudi na naši spletni strani. Opeko je ...

Agata Freyer (photo: Jože Bartolj) Agata Freyer (photo: Jože Bartolj)

Naša gostja: Agata Freyer

V oddaji Naš gost smo gostili avtorico lutk, scenografko, kostumografko, akademsko slikarko Agata Freyer, letošnjo dobitnico Klemenčičeve nagrade za življenjsko delo na področju lutkarstva in ...