Matjaž Merljak
Marko Zupan
Rok Mihevc
11.09.2018, 14:56 Petra Stopar

AVDIO: Koncert Viljem Julijan v podporo otrokom z redkimi in neozdravljivimi boleznimi

Sklad za otroke z redkimi boleznimi in Društvo Viljem Julijan nocoj v Križankah pripravljata dobrodelni koncert za otroke z neozdravljivimi, smrtonosnimi ali težkimi boleznimi ter njihove družine.

Del zbranih sredstev bo namenjen skladu, del pa negi za 22-mesečnega dečka Viljema Julijana, ki ima neozdravljivo presnovno bolezen in je edini otrok s to diagnozo v Sloveniji. Potem ko so mu zdravniki napovedali samo še nekaj mesecev življenja, je že skoraj leti dni v domači oskrbi staršev.

Na koncertu bo nastopilo sedemnajst priznanih glasbenikov in zasedb, med njimi dečkov oče Gregor Bezenšek, ki je znan pod umetniškim imenom SoulGreg Artist. Skupaj z ženo Nino sta tudi ustanovitelja Sklada za otroke z redkimi boleznimi.

»Noben dan nam ni dan kar tako. Vsak dan je privilegij in na to nas spominja Viljem Julijan. To želimo ljudi tudi opozoriti na koncertu, da se zavedajo pomena odnosov in ljubezni, kako pomembno je, da stopimo skupaj in da znamo dati človeško noto tistemu, ki to potrebuje. Ni edini v Sloveniji, ki ima neozdravljivo bolezen, so še drugi otroci, drugi ljudje, starši … Njegova sled nas opozarja, da ne glede na to, kako dolgo ali kratko je življenje, da vsako življenje šteje in je pomembno,« je v oddaji Petkov večer za naš radio povedala Ajda Bezenšek Špetič.

Več o Viljemu Julijanu in namenu koncerta na tej povezavi.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Oddaje, Zdravstvo

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Verniki na Brezjah (photo: Alen Salihović) Verniki na Brezjah (photo: Alen Salihović)

Rožni venec – orožje za boj proti zlu

Papež Frančišek v oktobru, mesecu rožnega venca, začenja kampanjo molitve proti zlu, ki deli krščansko skupnost. Vernike z vseh celin vabi, naj se vsak dan obrnemo na Marijo in ...