Slavi KoširSlavi Košir
Jakob ČukJakob Čuk
Rok MihevcRok Mihevc

VIDEO: Zbiranje zvezkov za socialno ogrožene otroke

Cerkev na Slovenskem | 22.05.2018, 14:46 Petra Stopar

Slovenska karitas je letos desetič povabila osnovne šole in vrtce k sodelovanju v akciji Pokloni zvezek. Ob tej priložnosti je nastal tudi kratki film z otroško dramsko skupino iz Peč.

Na Karitas želijo zbrati čim več novih, velikih in črtanih zvezkov za socialno ogrožene otroke in preko učiteljev spodbuditi k razmišljanju o revščini med sovrstniki in o solidarnosti do njih. Otroci ob tem, da poklonijo zvezek, priložijo tudi posebno razglednico, na katero zapišejo lepo misel ali narišejo sliko. Za spodbudo so na Karitas pripravili poseben kratki film, ki je nastal v sodelovanju z otroško dramsko skupino iz Peč pri Moravčah.

Lani so otroci in njihovi starši v šolah in vrtcih v tej akciji podarili 29.000 zvezkov. Te je Karitas do konca avgusta razdelila med več kot 12.000 socialno ogroženih otrok. Do zdaj se je za sodelovanje v akciji Pokloni zvezek prijavilo 250 osnovnih šol in 114 vrtcev.

Akcija poteka do 8. junija. V njej lahko sodelujete tudi s poslanim SMS sporočilom s ključno besedo ZVEZEK5 na 1919 in poklonite zvezke v vrednosti 5 EUR za otroke v Sloveniji.

Cerkev na Slovenskem, Sociala
Fotografija je simbolična (photo: Rok Mihevc) Fotografija je simbolična (photo: Rok Mihevc)

Premestitve duhovnikov v škofiji Novo mesto

V Škofiji Novo mesto so zaključili z imenovanji in osebnimi spremembami škofijskih duhovnikov, podatke so javno objavili na spletni strani škofije. Tudi duhovniki so že dobili dekrete, v ...

Praznovanja so se udeležili številni verniki (photo: Picasa) Praznovanja so se udeležili številni verniki (photo: Picasa)

Samo svetnik lahko tako prebudi eno mesto!

V središču jubileja, ki ga koprska škofija obhaja ob 1500 letnici prihoda Sv. Nazarija v Koper, je današnji praznik, saj 19. junija obhajamo njegov god. Nanj so se v stolni župniji, koprski ...

Monika Brilly (photo: Maja Morela) Monika Brilly (photo: Maja Morela)

Meliso v vodo za osvežitev

V tokratnih minutah za svetovanje smo se osredotočili na osvežilne pijače, ki jih lahko pripravimo doma. S tovrstnimi napitki sel lahko hladimo v prihajajočih vročih dneh. Gostja je bila Monika ...

Plinsko-parna enota (PPE-TOL) predstavlja največjo energetsko-okoljsko naložbo Energetike Ljubljana doslej. Omogočila bo 70-odstotno zmanjšanje uporabe premoga ter s tem pomemben korak v umikanju premoga iz Ljubljane in Slovenije. (photo: Energetika Ljubljana) Plinsko-parna enota (PPE-TOL) predstavlja največjo energetsko-okoljsko naložbo Energetike Ljubljana doslej. Omogočila bo 70-odstotno zmanjšanje uporabe premoga ter s tem pomemben korak v umikanju premoga iz Ljubljane in Slovenije. (photo: Energetika Ljubljana)

Slovenci odlični pri varčevanju z energijo

Agencija za energijo je objavila, da smo po začasnih podatkih v Sloveniji lani dosegli 2296 gigavatnih ur prihrankov energije pri končnih porabnikih, kar je bistveno več, kot je zahtevano. ...