Nataša LičenNataša Ličen
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Alen SalihovićAlen Salihović

VIDEO: Zbiranje zvezkov za socialno ogrožene otroke

Cerkev na Slovenskem | 22.05.2018, 14:46 Petra Stopar

Slovenska karitas je letos desetič povabila osnovne šole in vrtce k sodelovanju v akciji Pokloni zvezek. Ob tej priložnosti je nastal tudi kratki film z otroško dramsko skupino iz Peč.

Na Karitas želijo zbrati čim več novih, velikih in črtanih zvezkov za socialno ogrožene otroke in preko učiteljev spodbuditi k razmišljanju o revščini med sovrstniki in o solidarnosti do njih. Otroci ob tem, da poklonijo zvezek, priložijo tudi posebno razglednico, na katero zapišejo lepo misel ali narišejo sliko. Za spodbudo so na Karitas pripravili poseben kratki film, ki je nastal v sodelovanju z otroško dramsko skupino iz Peč pri Moravčah.

Lani so otroci in njihovi starši v šolah in vrtcih v tej akciji podarili 29.000 zvezkov. Te je Karitas do konca avgusta razdelila med več kot 12.000 socialno ogroženih otrok. Do zdaj se je za sodelovanje v akciji Pokloni zvezek prijavilo 250 osnovnih šol in 114 vrtcev.

Akcija poteka do 8. junija. V njej lahko sodelujete tudi s poslanim SMS sporočilom s ključno besedo ZVEZEK5 na 1919 in poklonite zvezke v vrednosti 5 EUR za otroke v Sloveniji.

Cerkev na Slovenskem, Sociala
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.