Jure SešekJure Sešek
Andrej NovljanAndrej Novljan
Petra StoparPetra Stopar

Za Klic dobrote že skoraj 230.000 evrov

Cerkev na Slovenskem | 08.12.2017, 10:05 Petra Stopar

Slovenska Karitas je v akciji Klic dobrote doslej zbrala že blizu 230.000 evrov. Akcija za družine v stiski se nadaljuje do konca leta.

V času od koncerta Klic dobrote, ki je bil 29. novembra v dvorani Golovec Celju, do 1. decembra, je Slovenska Karitas v dobrodelni akciji za družine v stiski zbrala 228.943 evrov, so sporočili s te ustanove in se za darovana sredstva zahvalili. Darovi bodo šli do več kot 20.000 ogroženih družin prek pogovorov in konkretne pomoči prostovoljcev Karitas.

»Z letošnjim geslom Kje sem doma? spodbujamo k razmisleku o domu. Kjer je naše srce, tam se počutimo doma. Kjer so ljudje, ki nas imajo radi, tam je naš dom. Toplino doma potrebujejo številne družine v stiski v Sloveniji. Največji dar, ki ga želi Karitas pokloniti človeku v stiski, pa je sprejetost, razumevanje in varnost,« so ob tem zapisali na spletni strani, kjer je možno darovanje do konca leta.

Cerkev na Slovenskem, Sociala
Papež na srečanju z mladimi v Benetkah (photo: Vatican Media) Papež na srečanju z mladimi v Benetkah (photo: Vatican Media)

Papež v Benetkah

Papež Frančišek se je dopoldne mudil v Benetkah. V mestu na vodi se je mudil približno 5 ur, v tem času pa obiskal ženski zapor, nagovoril umetnike na beneškem bienalu in se srečal z mladimi, ...

Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...