Marjan BuničMarjan Bunič
Petra StoparPetra Stopar
Nevihta (foto: splet)
Nevihta

Neurja povzročila zemeljski plaz

Slovenija | 23.07.2017, 20:43 Marjana Debevec

V občini Črna na Koroškem se je zaradi neurja z vetrom na cesto v Bistri sprožil zemeljski plaz dolžine 150 metrov. V njem je približno 60 kubičnih metrov zemlje. Plaz je zaprl lokalno cesto Bistra-Najevska lipa proti Smrekovcu. Cesto bodo sanirali jutri. Voda pa je zalila tudi nekaj kleti na tem območju, so sporočili s centra za obveščanje.

Mesto zemeljskega plazu si je že ogledala županja Romana Lesjak, gasilci prostovoljnega društva Črna na Koroškem pa so na cesto postavili opozorilno signalizacijo.

Meteorna voda je zalila kletne prostore stanovanja v Črni na Koroškem, prav tako je zalila kleti dveh stanovanjskih hiš v Rančah v občini Rače-Fram. Gasilci lokalnih društev so na vseh mestih očistili odtočne kanale in preprečili nadaljnje zastajanje vode.

Na Agenciji za okolje opozarjajo, da se nekaj močnejših neviht na severu in vzhodu Slovenije pojavi še zvečer, jutri pa bo možnost krajevnih neurij povečana po vsej državi.

Slovenija, Politika
Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...