Maja MorelaMaja Morela
Jakob ČukJakob Čuk
Marjana DebevecMarjana Debevec

Globokar o financiranju zasebnih šol: Pripravljeni smo na politični kompromis!

Slovenija | 15.02.2017, 11:39 Marta Jerebič

Vladna ekipa in koalicijski poslanci bodo jutri na Brdu pri Kranju razpravljali o prednostnih nalogah za letos, med drugim tudi o financiranju javnih programov v zasebnih osnovnih šolah, kar bi morali po ustavni določbi rešiti že pred enim letom.

Pristojno ministrstvo je že pripravilo novelo, na podlagi katere bi država za izvedbo obveznega javnega programa zagotovila 100 odstotkov sredstev, za jutranje varstvo in podaljšano bivanje pa le 85 odstotkov. Direktor Zavoda sv. Stanislava dr. Roman Globokar pravi, da to ni pravilna interpretacija ustavne določbe, a so pripravljeni na politični kompromis.

 

Slovenija
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.