Robert Božič
Aleš Karba
Andrej Šinko
Udeleženci srečanja župnijskih pastoralnih svetov (foto: Marjana Debevec)
Udeleženci srečanja župnijskih pastoralnih svetov

Člani župnijskih svetov odkrivajo papeževo spodbudo Radost ljubezni

19.11.2016, 12:37 Marjana Debevec

V Zavodu sv. Stanislava v Šentvidu nad Ljubljano je dopoldne potekalo že drugo jesensko srečanje članov Župnijskih pastoralnih svetov. Tokrat so poglabljali papeževo apostolsko spodbudo Radost Ljubezni, ki jo je udeležencem predstavil dr. Blaž Jezeršek. Sledilo je še delo po skupinah.

O pomenu takšnih izobraževanj je za naš radio voditelj pastoralne službe ljubljanske nadškofije Igor Dolinšek dejal: »Osnovni namen, ko smo začeli s temi srečanji, je bilo izobraževanje: opolnomočiti, ohrabriti, ozavestiti, dobiti osebno izkušnjo. In kot takšen sem potem v resnici lahko ob svoji zagnanosti, ob svojem prostovoljstvu še bolj varen ob srečanju z ljudmi in jim v resnici lahko prinesem tisto iz sebe, iz svoje izkušnje, v svojem poslanstvu, kar bi prej mogoče celo kanil včasih ne izreči, ali pa ne pristopiti, ali pa ne prepoznati, ali pa se ne čutiti dovolj močnega in da iz svoje podarjenosti podarim.«

Igor Dolinšek
Igor Dolinšek © Marjana Debevec

Preteklo in to soboto se je omenjenega izobraževanja udeležilo več kot 450 članov župnijskih svetov ljubljanske nadškofije.

Blaž Jezeršek
Blaž Jezeršek © Marjana Debevec

V Celju pa medtem poteka 39. tridnevno študijsko posvetovanje Skupnosti slovenskih katehistinj in katehistov s temo: "Od-rešeni odnosi".

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Sveta maša na Brezjah (photo: Romarski urad Brezje) Sveta maša na Brezjah (photo: Romarski urad Brezje)

Nuncij: Slovenija potrebuje Jezusa!

Frančiškanski redovi so včeraj obhajali praznik vtisnjenja ran sv. Frančišku. Sveto mašo je v baziliki Marije Pomagaj daroval apostolski nuncij v Sloveniji msgr. Jean-Marie Speich. Zbrane je ...

Velikokrat je v ozadju samomora bolezen sodobnega časa – depresija, ki jo je mogoče uspešno zdraviti s pomočjo terapevta in zdravil. (photo: Ian / Unsplash) Velikokrat je v ozadju samomora bolezen sodobnega časa – depresija, ki jo je mogoče uspešno zdraviti s pomočjo terapevta in zdravil. (photo: Ian / Unsplash)

Anja Klančar: Samomor je skrivnost

10. septembra obeležujemo svetovni dan preprečevanja samomora. V Sloveniji vsako leto zaradi samomora umre približno 400 ljudi, na srečo pa zadnja leta opažamo znaten upad števila. Naša gostja je ...