Slavi Košir
Andrej Novljan
Petra Stopar

Tina Mamića izid volitev v ZDA ni presenetil

09.11.2016, 17:47

Volitve v ZDA so odmevale tudi v programu Radia Ognjišče. Med drugim smo za komentar poklicali predsednika Združenja novinarjev in publicistov Tina Mamića. Ne verjame, da bo Donald Trump poskrbel za večje spremembe. To so po njegovem dokazovale prve besede novoizvoljenega voditelja svetovne velesile javnosti.

"Govor je bil državniški, običajen in dober," je ocenil Mamič. Takšen izid napete predsedniške tekme v ZDA je pričakoval. "V zadnjih letih je več znakov, da ljudje, ki razmišljajo z zdravo kmečko pametjo, nočejo voliti, kot jim ukazujejo mediji." Po Mamićevih besedah je na Poljskem zato iz parlamenta izginila levica, zato je prišlo do brexita, zato je v ZDA tudi zmagal Trump. Mamić pričakuje, da bo vsega tega v prihodnje še več. "Desnica se bo ojačala po vsej Evropi. Trumpova zmaga dejansko napoveduje nove čase." Mamić verjame, da bo do premikov prišlo tudi v Sloveniji.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Slovenija, Svet, Politika

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Benedikt XVI. (photo: Angelo Senchuke/Cathopic) Benedikt XVI. (photo: Angelo Senchuke/Cathopic)

Benedikt XVI. trpi za hudo okužbo na obrazu

Upokojeni papež Benedikt XVI. trpi zaradi virusne okužbe na obrazu, kar mu povzroča hude bolečine, stanje pa se je poslabšalo po smrti brata Georga. O tem danes poroča nemški časnik Passauer Neue ...

Duhovniki (photo: Cathopic) Duhovniki (photo: Cathopic)

Se bodo mladi fantje odzvali Božjemu klicu?

V teh dneh na novo poslanstvo odhajajo novomašniki, obenem pa se odpirajo vrata tistim fantom, ki čutijo, da jih Bog kliče v duhovništvo, ali pa se sprašujejo, če je to njihova pot. Lansko leto ...