Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović
Rdeča pentlja (foto: ARO)
Rdeča pentlja

Papež poziva k odgovornemu vedenju za preprečevanje širjenja AIDSA

Cerkev na Slovenskem | 01.12.2016, 08:00 Marta Jerebič

Papež Frančišek je o današnjem dnevu boja proti aidsu spregovoril pri včerajšnji splošni avdienci. Vlade in družbo je pozval, naj se spomni najrevnejših žrtev te epidemije.

"Na milijone ljudi živi s to boleznijo, le polovica pa ima dostop do zdravljenja, ki lahko reši njihova življenja. Vabim vas, da molite zanje in za njihove sorodnike ter spodbujate solidarnost, da bodo imeli tudi revni dostop do postavitve diagnoze in ustreznega zdravljenja. Vse pa tudi pozivam k odgovornemu vedenju za preprečevanje širjenja te bolezni."

V Afriki bolniki nimajo denarja, da bi si plačali protivirusna zdravila, ki zavirajo napredovanje bolezni. V nekaterih državah so katoliške ustanove tiste, ki poskrbijo za večino bolnikov. Ena od teh je Skupnost sv. Egidija, ki zagotavlja brezplačno protivirusno zdravilo in pripravlja na stotine izobraževalnih tečajev na to temo.

Cerkev na Slovenskem, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Eva Golob (photo: ZSPM) Eva Golob (photo: ZSPM)

Eva Golob: Ponosni na podeželske korenine

»Vsako leto pripravimo zelo pester program skozi celo leto in številni naši dogodki so tradicionalni. Eden takih je državni kviz Mladi in kmetijstvo, ki bo (danes) v Velikih Laščah potekal že ...