Maja MorelaMaja Morela
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Tone GorjupTone Gorjup
Papež med otroki v vas SOS (foto: Radio Vatikan)
Papež med otroki v vas SOS

VIDEO: Papež nenapovedano obiskal vas SOS

Svet | 14.10.2016, 21:22 Marjana Debevec

Papež Frančišek se je v petek popoldne nenapovedano, kot ima navado ob petkih v svetem letu usmiljenja, odpravil na območje Bocce, ene od rimskih cest, ki poteka na severno zahodnem predelu Rima. Obiskal je namreč tako imenovano 'Vas SOS', kjer so družinske hiše, v katere sprejemajo otroke z napotilom socialne službe ali sodišča, zaradi osebnih, družinskih ali socialnih stisk.

V tej 'vasi' je pet hiš in v vsaki živi do največ šest dečkov ali deklic starih do dvanajst let skupaj odgovorno osebo, tako imenovano 'mamo SOS'. Otroci so skupaj z osebjem centra pokazali papežu zelena področja te 'vasi', torej travnato nogometno igrišče in majhen park z igrali. Pokazali so mu tudi svoje sobe in igrače. Papež je zatem prisluhnil njihovim pripovedim ter z njimi malical.

Ob odhodu je uslužbencem dejal,d a je njihovo delo še kako pomembno, saj se nobeden otrok ne rodi, da bi odraščal sam.

Po obisku otrok v 'Vasi SOS' je papež Frančišek obiskal še Andrea Cordero Lanza di Montezemolo, ki se zdravi v bolnišnici 'Villa Betania'.

Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Borut Pahor na Stični mladih (photo: Stična mladih) Borut Pahor na Stični mladih (photo: Stična mladih)

Kakšno popotnico Stični mladih daje Borut Pahor?

Le še nekaj ur nas loči do največjega dogodka za katoliško mladino pri nas, Stične mladih. Da gre za zelo pomemben dogodek, priča tudi dejstvo, da se dogodka zadnja leta udeležujejo tudi ...

Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL) Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL)

Ta zemlja ni konec, na njej le kampiramo.

Vera je predaja, pravi Luka Modic, začne se, ko prepustimo Bogu, da deluje v nas in vodi naše življenje. "Ko rečemo: "Zgodi se", Bog položi v nas seme, ki se počasi razvija. Tudi vera se mora ...

Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280) Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280)

Vas boli hrbet? Spremenite navade.

Več kot polovica ljudi se v življenju vsaj občasno sreča z bolečinami v hrbtu, mnogi zaradi njih hudo trpijo. Rešitev je v resnici zelo preprosta, kar potrjujejo zdravniki, kirurgi in terapevti.

Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay) Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay)

EU komisija odobrila povišana predplačila SKP

Na Evropski komisiji so prejšnji petek odločili, da lahko države članice EU odslej upravičencem do plačil Skupne kmetijske politike, od 16. oktobra letos izplačajo višja predplačila za ...