Maja MorelaMaja Morela
Jakob ČukJakob Čuk
Marjana DebevecMarjana Debevec

FOTO: Kardinal Franc Rode nagovoril slovenske romarje v vatikanski baziliki

Cerkev na Slovenskem | 28.09.2016, 13:43 Marta Jerebič

Tretji dan romanja treh škofij v Rim in Assisi so se verniki udeležili papeževe splošne avdience na trgu sv. Petra, nato so poromali skozi sveta vrata vatikanske bazilike in se v njej udeležili svete maše, ki jo je daroval kardinal Franc Rode.

"Bratje in sestre, zbrani ob grobu prvaka apostolov sv. Petra smo tukaj na svetoletnem romanju, kot zahvala za pred desetimi leti nove slovenske škofije. Naj Gospod podpira delo treh pastirjev, ki so tukaj in jih iz srca pozdravljam in vseh vas njihovih sodelavcev in vsega vernega ljudstva, da bi v tem svetem letu usmiljenja vsi doživeli lepo srečanje z Njim, ki nas ljubi, ki nas je prvi ljubil." S temi besedami je kardinal Franc Rode uvedel v sveto mašo, ki jo je daroval pri oltarju katedre v baziliki sv. Petra.

Škofje Lipovšek, Štumpf in Glavan ob kardinalu Rodetu v baziliki sv. Petra
Škofje Lipovšek, Štumpf in Glavan ob kardinalu Rodetu v baziliki sv. Petra © ARO

Cerkev na Slovenskem
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.