Blaž LesnikBlaž Lesnik
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Alen SalihovićAlen Salihović
Zvon v cerkvi v Zalogu (foto: p. Ivan Rampre)
Zvon v cerkvi v Zalogu

V župnijski cerkvi Angelov varuhov v Zalogu prvič zadoneli zvonovi

Cerkev na Slovenskem | 26.06.2016, 13:57 Marta Jerebič

V župnijski cerkvi Angelov varuhov v Zalogu so danes prvič zadoneli zvonovi. Blagoslovil jih je ljubljanski nadškof Stanislav Zore, ki je daroval tudi slovesno sveto mašo.

V pridigi je dejal, da zvonovi vabijo k maši in molitvi: „Molitev je odpiranje prostora, srca za Boga. Kristjan, ki sklene roke v molitvi, je, kakor bi objel ves svet z Božjo ljubeznijo. Zato vas vabim, naj zvon nikoli ne zvoni v prazno. Ko boste zaslišali glas zvona, molite. Če ne bomo molili, potem bo ta svet drsel v zlo, kajti molitev ta svet odene z Božjo dobroto. Molitev ljudi poboža, kakor bi jih pobožal Bog sam,“ je dejal nadškof Zore.

Veliki zvon je posvečen angelom varuhom, srednje veliki zvon sv. Andreju, srednje mali zvon bl. Antonu Martinu Slomšku, mali zvon pa je posvečen Mariji, Kraljici družine.

Cerkev na Slovenskem
Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...