Štefan IskraŠtefan Iskra
Aleš KarbaAleš Karba
Petra StoparPetra Stopar

Šole in vrtci tudi letos v akciji Pokloni zvezek

Cerkev na Slovenskem | 22.05.2016, 18:55 Petra Stopar

Slovenska Karitas v času do 10. junija vabi k podarjanju zvezkov, ki jih bo pred začetkom novega šolskega leta razdelila med več tisoč osnovnošolcev iz socialno ogroženih družin. V akciji »Pokloni zvezek« vsako leto sodelujejo tudi šole in vrtci.

»V lanskem letu je po vsej Sloveniji prejelo pomoč v obliki šolskih potrebščin 12.993 osnovnošolcev, kar je za dobrih 430 razredov. Tudi letos številne družine prosijo za pomoč. Še posebej tiste, ki so prizadete zaradi brezposelnosti staršev, bolezni in drugih težkih okoliščin,« so ob začetku akcije zapisali na Slovenski Karitas.

Otroke in njihove starše prosijo, da poklonijo nov, velik, črtan zvezek. Otroci lahko na zadnjo stran razglednice, ki jo bodo iz šole ali vrtca odnesli domov, zapišejo misel, pozdrav za »skritega prijatelja«, ki bo zvezek prejel. Razglednico naj vložijo v darovani zvezek. Zbrane zvezke bodo šole lahko predale bližnji lokalni Karitas.

O akciji »Pokloni zvezek« in splošni pomoči s šolskimi potrebščinami v sklopu akcije »Otroci nas potrebujejo« ter pomoči v Škofijski Karitas Celje smo se pogovarjali tudi v tokratni oddaji Karitas, v katero smo povabili Andrejo Urh in Barbaro Godler. Oddaji lahko v celoti tudi prisluhnete.

Cerkev na Slovenskem, Sociala, Oddaje
Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA) Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA)

Začelo se bo z zvonjenjem zvonov po vsej Sloveniji

Na Trgu republike v Ljubljani bo drevi slovesnost v spomin na žrtve komunističnega nasilja. Dogodek, ki bo potekal v duhu lani ukinjenega narodnega dneva spomina, pripravljajo Nova Slovenska ...

Dan spomina na žrtve komunističnega nasilja: Utrinek iz slovesnosti 16.05.2023 (photo: ARO) Dan spomina na žrtve komunističnega nasilja: Utrinek iz slovesnosti 16.05.2023 (photo: ARO)

Dan spomina

Ta četrtek, 16. maja ob 21. uri, na predvečer lani ukinjenega narodnega dneva spomina na žrtve komunističnega nasilja, smo spet povabljeni na slovesnost na Trg republike v Ljubljani. Štiri civilno ...