Jože Bartolj
Miha Močnik
Alen Salihović
vabljeni na tombolo (foto: Nataša Ličen)
vabljeni na tombolo

40. dobrodelna tombola "Posveti svoj čas" v Št. Petru

24.02.2016, 13:18 Nataša Ličen

Znamenita tombola, glede na visoki jubilej ji pritiče takšen naziv, je bila včasih misijonsko obarvana, predvsem v sodelovanju s p. Mihom Drevenškom. Zadnja leta pa s tombolo podpirajo in pomagajo mladim v Bolgariji. Prihaja tudi do izmenjav med Višjo šolo za gospodarske poklice Št. Peter na avstrijskem Koroškem in bolgarsko turistično šolo Ivan Marangosov v Ostrezu. Letošnja dobrodelna tombola bo v četrtek, 3. marca, s pestrim kulturnim, gastronomskim ter seveda duhovnim programom, ki ga v veliki večini pripravljajo mladi sami. Vabljeni.

Simona Stoilkova in Katarina Kelich: "Sva dijakinji tretjega letnika in tombola je priložnost za dobro delo in obenem tudi za učenje priprave projektov. Gre za zahtevno delo, kar spoznavamo letos ob organizaciji. Toliko je stvari, ki jih je treba urediti, skoordinirati, pripraviti in podobno, zelo zahtevno opravilo, ki si zasluži pozornost obiskovalcev. Veliko truda smo vložili v pripravo letošnje tombole, iskreno povedano. Želimo pomagati našim sovrstnikom, dijakom iz Bolgarije, ki se tako prisrčno razveselijo čokolade, ki nam ne pomeni nič posebnega, oni pa so polni veselja in iskric v očeh, želimo jim pomagati, da bi imeli tudi oni takšne možnosti, kot jih imamo mi in prihodnost, kot se obeta nam. V Bolgariji, čeprav je evropska država, je več revščine, pozna se teža dolgoletnega komunizma, ki je zaprl poti vizije, nihče za nič ni odgovoren, marsikaj propada." 

Višja šola za gospodarske poklice
Višja šola za gospodarske poklice © ARO

S. Urša Šebat, šolska sestra: "Letošnja tombola je naša jubilejna. Odvijala se bo v sklopu Kontaktnega tedna dekanije Rožek. Tombola se je pred štirimi desetletji začela z idejo s. Lucije Klemenjak, z vso vnemo jo je potem dolga leta nadaljevala s. Serafina Roblek. Zbran denar so tedaj namenili študentom teologije, največkrat iz Indije. Tombole so bile na začetku preproste, glavni dobitek so bile recimo drsalke, ki so se jih dekleta zelo razveselila. S tombolo mladim v Bolgariji lahko dvignemo voljo, jim pokažemo ali jih spodbudimo, da tudi sami kaj naredijo, jim damo dodatno motivacijo, da se lahko kaj spremeni. Naši dijaki pa ob tem spoznajo, da je dobro delati dobro in da dobrine, ki nas obkrožajo, način življenja, ki ga živimo, niso in ni samoumevno."

Gostje
Gostje © Nataša Ličen

Program tombole 3.3.

Ob 18. uri vabljeni v kapelo šolskih sester v Št. Peter na obhajanje svete maše, ki jo bo, ob somaševanju dekanijskih duhovnikov, daroval škof Alois Schwarz. Oblikovali jo bodo mladi. Letošnje geslo tombole in celotnega dogajanja je "Posveti svoj čas". Ob 19. uri bo pogostitev za vse udeležence, ker se letos pripravljajo tudi na izpit mladega barmana, so se odločili, da bodo med pogostitvijo delali koktaile in tudi od teh namenili izkupičem dijakom iz Bolgarije. Ob 20. uri pa se začne tombola v Ražunovi dvorani. Sodeloval bo šolski pevski zbor, makedonska folklorna skupina, ki bo približala kulturo bolgarskih prijateljev. To bo vesela, zahvalna in kulturna prireditev, pa tudi v Letu usmiljenja, dobrodelna in namenjena pomoči finančno šibkejšim in z manj priložnostmi. V postnem času smo še posebej vabljeni k darovanju svoejga prostega časa, da bi videli več, da bi videli luč, ki jo Bog prižiga v naših srcih, da bi svetili in posvetili čas tudi drugim.

Vabilo na vsebinski teden
Vabilo na vsebinski teden © ARO

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Sociala, Oddaje

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Nadškof Alojz Uran (photo: Rok Mihevc) Nadškof Alojz Uran (photo: Rok Mihevc)

Prva obletnica smrti nadškofa Alojza Urana

Pred letom dni se je prav na veliko soboto od nas poslovil upokojeni ljubljanski nadškof Alojz Uran. Ob tej obletnici je bila načrtovana sveta maša v ljubljanski stolnici, da bi se je lahko ...

Bo še slišati slovensko govorjeno besedo? (photo: ARO) Bo še slišati slovensko govorjeno besedo? (photo: ARO)

Zgodba o krvosesih in birokratih. In virusu.

Vsak človek v življenju doživi kaj izjemnega ali nenavadnega, kar ga nato spremlja vse nadaljnje dni. V spominu se počasi utapljata prva in druga svetovna vojna, vedno manj je tudi pričevalcev o ...

Dijakinje z videom sporočajo, da zmoremo.  (photo: Osebni arhiv) Dijakinje z videom sporočajo, da zmoremo.  (photo: Osebni arhiv)

Dijaki sporočajo: Zmoremo!

Na Radio Ognjišče je pisala dijakinja Gaja Viler, ki obiskuje program predšolske vzgoje na Srednji šoli v Izoli. Pred tretjo ustavitvijo javnega življenja, zaradi upočasnitve širjenja virusa, so s ...

Cepljenje (photo: Katja Fuhlert / Pixabay) Cepljenje (photo: Katja Fuhlert / Pixabay)

Kristjani in cepljenje?

Cepljenje predstavlja ta trenutek eno najpomembnejših in vročih vprašanj, s katerim se ukvarjajo vlade, zdravstvena ministrstva in posamezniki po vsem svetu. Na začetku leta je kazalo, da bomo z ...

S. Nikolina (photo: Izidor Šček) S. Nikolina (photo: Izidor Šček)

S. Nikolina: Pripravimo jedi za velikonočni žegen

Prvi dnevi velikega tedna so še delavniški. Gospodinje in gospodinjci imajo polne roke dela s pripravljanjem prazničnih jedi. O tem smo govorili tudi v Svetovalnici s sestro Nikolino.